Hoe wordt een colonoscopie gedaan?

Introductie

Een colonoscopie is een procedure waarbij een arts kijkt in de lengte van de dikke darm. Het is een belangrijk medisch hulpmiddel waarmee artsen om te ontdekken en te behandelen potentieel schadelijke medische aandoeningen. Met behulp van colonoscopie, kan uw arts afwijkingen zoals tumoren, poliepen en zweren te ontdekken.

Colon Prep

Voordat een colonoscopie mogelijk is, moet colon prep regime worden gedaan om de darmen van ontlasting of ander materiaal dat de procedure bemoeilijken ontdoen. Colon prep lost eventuele ontlasting van de wanden van de darm, en kan leiden tot problemen zoals vaak moeten de badkamer en diarree gebruiken. Colon prep kan slechts 24 uur, of zoveel als 2 dagen.

Colonoscoop

Een colonoscopie wordt gedaan met behulp van apparatuur heet een colonoscoop. De colonoscoop is een speciale rubberen buis met een gemonteerde camera en licht op het einde. De buis zelf is de breedte van de gemiddelde wijsvinger. De camera uitzendingen en registreert de procedure en stelt de arts afwijkingen zien.

Invoeging

Tijdens een colonoscopie wordt de colonoscoop zorgvuldig ingebracht in de anus met behulp van een smeermiddel. Hoewel er geen verdoving nodig is, worden anti-angst medicijnen vaak gegeven voordat de procedure om te helpen de patiënt te ontspannen. In sommige gevallen kan medicatie worden gegeven om de patiënt in slaap door de procedure. De colonoscoop wordt gewoonlijk ingebracht tussen 15 tot 30 minuten afhankelijk van of afwijkingen worden ontdekt. Daarna wordt de buis voorzichtig teruggetrokken.

Lucht

Tijdens de colonoscopie, misschien pufjes lucht worden geschoten door anus naar het weergavegebied in de dikke darm open te houden. De natuurlijke reflex van het lichaam is voor het uitschakelen van het apparaat. De lucht zorgt ervoor dat alles geopend om beter te zien afwijkingen.

Bevindingen

Als de arts ziet iets abnormaals, misschien wil hij om een ​​biopsie uit te voeren. Bij een kleine poliep die kanker kan worden, zal de arts waarschijnlijk verwijderen tijdens hetzelfde bezoek. Indien grote tumoren of poliepen worden gevonden, wordt een biopsie een diagnose, waarna de arts toekomst behandelingsopties bespreken bevestigen.