Hoe wordt een chemische onbalans gediagnosticeerd?

Symptomen

Een chemische onbalans wordt geïdentificeerd door de aanwezigheid van te veel of te weinig chemicaliën in de hersenen die stemming en psychische klachten reguleren. Het kan moeilijk te bepalen of psychische aandoening wordt veroorzaakt door een chemische onbalans of indien de aandoening situationele. Als een persoon lijdt aan de symptomen die verband houden met een psychische stoornis, zoals depressie, angst of andere extreme emoties of gedrag, is het mogelijk dat hij een chemische onbalans die wordt veroorzaakt door de symptomen. De aanwezigheid van psychische symptomen duidt op een behoefte aan een geschikte diagnostische examen uitgevoerd door een psychiater.

Diagnose

Een patiënt die te maken heeft met psychische klachten zal worden geïnterviewd door een psychiater. De klinisch interview zal een reeks vragen te betrekken om de mentale toestand van de patiënt en de symptomen die hij ervaart bepalen. De psychiater kunnen wensen om eventuele gezinsleden die beschikbaar zijn om een ​​vollediger beeld van de geestelijke gezondheid conditie te krijgen zijn interviewen. De psychiater kan bloed werkorder om een ​​baseline te bepalen voor de patiënt, zodat als medicijnen nodig zijn, kunnen ze worden gereguleerd en op de juiste wijze gecontroleerd. De meeste psychiaters zal een klinische diagnose te maken en probeer medicijnen om de symptomen te behandelen. Een psychiater zal doorgaans neurologische tests om te bepalen of een chemische onbalans verantwoordelijk maar een trial and error methode met medicijnen te bepalen of de medicatie de symptomen behandelen. Sommige psychiaters kunnen extra psychologische testen om te helpen met de diagnose te bestellen.

Behandeling

Als een chemische onbalans aanwezig is, dan is het waarschijnlijk dat medicatie noodzakelijk zijn om een ​​verbetering van de mentale gezondheidstoestand zien. Chemicaliën in de hersenen, zoals serotonine en dopamine zijn verantwoordelijk voor de stemming en kunnen kunstmatig worden gecreëerd om de hersenen te herstellen naar de juiste werking niveaus. Medicatie gebruikt in combinatie met therapie verbetering van de symptomen. Een persoon die lijdt aan een chemische onbalans kan voelen als het opgeven of het gevoel dat zijn toestand is hopeloos, maar met de juiste behandeling die hij uiteindelijk zal zien een verbetering van de symptomen en een normaal leven leiden.