Hoe wordt een Binge Eating Disorder gediagnosticeerd?

Hoe wordt een Binge Eating Disorder gediagnosticeerd?

Symptomen

Een van de eerste manieren waarop een eetbuistoornis kan worden gediagnosticeerd door het observeren symptomen. Volgens de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), symptomen van een binge eating disorder zijn: regelmatig eten van te grote hoeveelheden voedsel, het onvermogen om te beheersen eetgewoonten, voorkomens van eetbuien minstens twee keer per week in de periode van 6 maanden en geen bijbehorende mentale gedrag (zoals braken na de maaltijd) dat een andere psychische stoornis zou signaleren, zoals boulimia.

Fysieke Examen

Een andere manier die eetbuien kan worden gediagnosticeerd is door middel van een lichamelijk onderzoek. Het controleren van een patiënt lengte, gewicht, body mass index en de vitale functies zoals hartslag en bloeddruk kan ook helpen een arts de diagnose van een binge eetstoornis. De effecten van regelmatig overeten leiden tot aanzienlijk verhoogd aantal in elk van deze metingen.

Laboratoriumtesten

Laboratoriumtesten kan ook worden gebruikt om een ​​diagnose van een binge eetstoornis. Controle van de bloed, voor een verhoogd cholesterolgehalte, de bloedsuikerspiegel en de schildklier functioneren kan elke onthullen een geschiedenis van ongezonde episodes van overeten.

Mental Evaluatie

Een mentale evaluatie van de patiënt is een andere manier om te helpen bij het vaststellen van een binge eetstoornis. Volgens de Mayo Clinic, kan een gecertificeerde psycholoog helpen onderzoeken gedachten en ideeën ten opzichte van voedsel van de patiënt, maar ook te onderzoeken eetgewoonten van de patiënt, en die informatie gebruiken om te helpen bij de diagnose. Een mentale evaluatie kan ook helpen de geestelijke gezondheidszorg geven de patiënt de middelen die hij nodig heeft om zijn binge eating disorder overwonnen door het gebruik van coping-mechanismen en de reguliere therapie.