Hoe wordt Ear Wax verwijderd?

Hoe wordt Ear Wax verwijderd?

Oorsmeer is een gelige, wasachtige substantie in het oor gelost. Oorsmeer beschermt de oren van bacteriën en virussen. Een teveel aan oorsmeer kan ophoping veroorzaken in het oor, waardoor de druk in het trommelvlies en de negatieve invloed op het gehoor. Overtollig oorsmeer kan worden verwijderd uit het oor op verschillende manieren. De minst aanbevolen manieren van het elimineren van oorsmeer onder q-tips of wattenstaafjes en oorkaarsen. Een arts kan het oor-wax uiteenvallende druppels voorschrijven of knijp een spuit vol met warme zoutoplossing in het oor om het oorsmeer te verwijderen. Ongeacht welke methode je ook kiest om te gebruiken, doen niet duidelijk oorsmeer uit je oren, tenzij je gehoor is aangetast of je ervaart pijn. Anders wordt oorsmeer beter met rust gelaten.

Significantie

Oorsmeer is een beschermende bekleding in de gehoorgang. Jonge kinderen wordt geleerd om nooit zet iets groter is dan je elleboog in je oor. Dit advies geldt voor iedereen, met inbegrip van volwassenen die lijden aan jeuk of pijn in hun oren. De beste actie te nemen is om een ​​arts te bellen en zien wat ze zou aanraden.

Soorten

Er zijn verschillende manieren om oorsmeer uit het oor verwijderd. Oorkaarsen, waar een conische kaars wordt in het oor geplaatst en vervolgens aangestoken, de was voorzien van een zuignap op te tillen het oorsmeer uit de buurt van het oor, het vasthouden aan de conus wanneer het wordt verwijderd. Oorkaarsen is controversieel omdat er geen officieel bewijs dat de stof plakken op de kaars tijdens het verwijderen is eigenlijk oorsmeer. Oorkaarsen wordt niet aanbevolen door artsen.

Identificatie

Om te zien of je je oorsmeer moet verwijderen of gewoon met rust laten, hier zijn een paar punten om te overwegen: Ervaart u pijn of jeuk in je oren? Heb je moeite om gehoor? Stel uw gehoor voelen pijnlijker bij het nemen van een douche of liggen? Als u last heeft oorpijn, een arts zo snel mogelijk. Laat q-tips niet gebruiken in je oren, als ze de was zal duwen in verder. Als u last heeft van pijn of gehoorverlies, kan het nodig zijn om uw oorsmeer opbouw verwijderd.

Time Frame

Een arts kan een spuit vol met zoutoplossing voor het reinigen van het oor gebruiken. De arts zal de spuit in het oor schieten stevig om oorsmeer los te maken. Hij of zij zal dan plaats een bak onder het oor om het oorsmeer en zoutoplossing die stroomt uit uw oor te halen. Het kan een paar dagen duren voordat uw oren om weer te voelen normaal. Uw arts zal waarschijnlijk voorschrijven oordruppels voor maximaal drie weken infectie weg te houden en opruimen van de resterende oorsmeer.

Voordelen

Bevrijden je oren van oorsmeer kan je evenwicht en gehoor enorm helpen. Het krijgen van uw oren opgeruimd als ze geblokkeerd kunnen voorkomen zwelling en infectie. IEar wax is gemaakt in de oren af ​​te wenden infecties en val bacteriën. Een bepaalde hoeveelheid oorsmeer volledig gezond en verwijderen kan gevaarlijk zijn. Zolang u zich aan alleen het verwijderen van uw oorsmeer wanneer je ervaart pijn of verlies van het gehoor, kunt u gezonde oren houden.