Hoe wordt diastolische druk te verminderen

Diastolische bloeddruk is de druk in de bloedvaten als het hart zich ontspant tussen de beats. Het is het onderste getal van bloeddrukmeting. Er kan reden tot bezorgdheid zijn als de diastolische bloeddruk boven 100 mmHg, zoals hoge diastolische bloeddruk verhoogt het risico van een individu voor een hartaanval en beroerte. Gelukkig, door het maken van een aantal eenvoudige veranderingen in levensstijl, je kan vaak verminderen het risico op een hoge bloeddruk of een lagere diastolische bloeddruk die is al hoog zonder te vertrouwen op het gebruik van medicatie.

Instructies

Hoe wordt diastolische druk te verminderen

•  Ken uw risicofactoren. Leeftijd, roken, het drinken van alcohol in overmaat, het nuttigen van te veel cafeïne, overgewicht, stress, en een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk zijn alle gemeenschappelijke factoren die het risico voor hoge bloeddruk kan verhogen. Veel mensen ontwikkelen een hoge bloeddruk op een gegeven moment als ze ouder worden. Hoewel erfelijkheid een rol kan spelen, mensen die zwaarlijvig zijn kandidaten voor een hoge bloeddruk. Stress kan eigenlijk niet de oorzaak van hoge bloeddruk, maar het onder constante spanning kan de bloeddruk te houden van terug te keren naar een normaal niveau.

•  laten controleren vaak uw bloeddruk als het de neiging te hoog oplopen. Personen met een hoge bloeddruk merken vaak ervaren geen symptomen. Een diastolische bloeddruk lager dan 80 als ideaal beschouwd worden. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg overwegen een druk tussen 81 en 90 om borderline te zijn. Een diastolische bloeddruk lezen hoger dan 90 wordt beschouwd als hoog.

•  Eet een goed uitgebalanceerd dieet dat veel vers fruit en groenten, samen met andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium, kalium en vitamine C. Een studie gepubliceerd in het Nutrition Journal gevonden dat hoge niveaus van ascorbinezuur kan helpen om een lagere diastolische bloeddruk omvat. Inbegrip van vetarme zuivelproducten en volkoren granen in uw dieet helpt te houden dat de bloeddruk lezen beneden ook.

•  Verlaag uw totale inname van natrium en vermijd voedsel met veel verzadigde vetten en cholesterol. Het eten van voedingsmiddelen met teveel zout voegt meer vocht aan het bloed, waardoor de bloeddruk stijgt. Volgens de 2005 Dietary Guidelines for Americans, de meeste Amerikanen hebben de neiging om te veel zout voedsel eten. Hoe meer natrium iemand consumeert, hoe hoger zijn of haar bloeddruk waarschijnlijk. Geen zout te houden op de tafel. Gebruik minder zout bij het koken door de hoeveelheid door een derde en vervolgens met de helft.

•  Zorg voor voldoende lichaamsbeweging. U profiteert zowel door het verliezen van gewicht en het verlagen van uw bloeddruk. Lichamelijke activiteit maakt je hart sterker, ook. Hierdoor kan meer bloed te pompen door het lichaam met minder inspanning. Dit plaatst minder kracht tegen de wanden van bloedvaten, verlagen van de bloeddruk. In veel gevallen, als individuen regelmatig sporten, zij geen medicijnen nodig om de bloeddruk te verlagen. Ten minste 30 minuten van aërobe activiteit de meeste dagen is goed voor uw lichaam en uw bloeddruk.

•  Afvallen. Als je wegen op meer dan 30 procent van uw ideale gewicht, is het tijd om wat pondjes kwijt. Mensen met overgewicht hebben meer bloed volume in hun lichaam, zodat het hart harder moet werken om bloed rond te pompen. De Amerikaanse Vereniging van Nier Patiënten waarschuwt dat overgewicht zet een persoon een hoger risico op een nierziekte, die interfereert met het vermogen van het lichaam om natrium en vocht te reguleren. Maar voor elke pond je verliest, zal uw diastolische bloeddruk één punt te laten vallen.