Hoe wordt Diabetes stoppen in zijn tracks

Diabetes is een chronische ziekte die je lichaam gebruik van glucose, ook wel bekend als bloedsuiker beïnvloedt. Diabetici, of borderline diabetici, hebben te veel glucose in hun bloed. Dit komt omdat hun cellen insuline resistent en niet langer "accepteren" glucose zo vrij als ze normaal zouden zijn geworden. Als diabetes niet goed behandeld, kan dit leiden tot zenuwbeschadiging, hart- en vaatziekten, nierschade en zelfs amputatie. Gelukkig kan een gezonde levensstijl keuzes helpen bij het beheren of diabetes te voorkomen. Uw arts kan ook aan medicatie.

Instructies

•  Ken de symptomen van diabetes, en zie uw arts als u denkt dat u een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes. Vaak moeten plassen, overmatige dorst en wazig zicht zijn enkele symptomen van diabetes. Uw arts kan testen, zoals glucose vasten test uit om een ​​accurate diagnose. Als u diabetes of insulineresistentie (borderline diabetes) hebben, werken met uw arts om een ​​uitgebreide behandeling plan te ontwikkelen.

•  Beperk het geraffineerde koolhydraten in uw dieet. Dit geldt ook voor suiker en een aantal verwerkte voedingsmiddelen, evenals witte bloem producten, zoals wit brood, suikerhoudende granen, muffins, bagels, gebak en andere bakkerijproducten shop items.

•  Plaatsvervanger ongezonde gewoonten voor gezonde mensen. Als je gewend bent aan het gebruik van suiker en room in je koffie, probeer dan geleidelijk aan het kappen van beide toevoegingen. Of vervangende magere melk en een natuurlijke zoetstof, zoals stevia.

•  Eet veel volle granen, groenten, fruit en mager vlees. Doel voor voedingsmiddelen met een lage glycemische index (GI) waarde. De glycemische index meet voedingsmiddelen op basis van hoe snel de koolhydraten worden geabsorbeerd in de bloedbaan. Een lage GI voedsel, zoals een appel, zal niet leiden tot de bloedsuikerspiegel spikes.

•  Oefening op een regelmatige basis. De Mayo Clinic (zie referentie 1) beveelt 30 minuten lichaamsbeweging per dag. Echter, als je net begint een fitness-routine, beginnen langzaam. Probeer het nemen van een stevige wandeling, dan geleidelijk aan onder andere hardlopen. Varieer uw routine, zodat je niet te vervelen. Als oefening is moeilijk voor u als gevolg van pijn in de gewrichten, probeer dan een low-impact activiteiten zoals zwemmen.

•  Verlies overtollig lichaamsvet. Praat met uw arts over wat is een gezond gewicht voor jou. Volgens de Mayo Clinic (zie referentie 1), als je te zwaar bent, kunt u uw risico op het ontwikkelen van diabetes te verminderen door het verlies van slechts 5% van je gewicht. Als u al diabetes hebt, het verliezen van gewicht kan u helpen uw conditie te beheren en te voorkomen dat diabetische complicaties.

•  Probeer beregening kaneel op je eten of het nemen van een dagelijks supplement kaneel. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (zie referentie 2), kunnen kaneel helpen bij het beheren van uw bloedsuikerspiegel.