Hoe wordt de ziekte van Parkinson Diagnose

Hoe wordt de ziekte van Parkinson Diagnose

Ziekte van Parkinson is een progressieve neurologische aandoening eerst beschreven door Dr James Parkinson in 1817 wordt gedefinieerd als het verlies van dopaminerge nigrostriatale neuronen en is heel gewoon uiteindelijk die ongeveer 1 procent van alle personen boven de leeftijd van 60 de volgende stappen hoe de ziekte van Parkinson diagnose.

Instructies

•  Let op de eerste symptomen van de ziekte van Parkinson. Ze hebben de neiging niet-specifiek te zijn maar het kan ook constipatie, depressie, vermoeidheid en moeite met slapen. Sommige patiënten kunnen een licht verlies van handigheid opmerken tijdens het uitvoeren van routinematige fysieke activiteiten.

•  Haal de anamnese. Het begin van de specifieke symptomen van de ziekte van Parkinson is vaak asymmetrisch en begint meestal met een rustende tremor in een hand. De bevingen kan worden onderbroken en wordt meestal ernstiger met stress.

•  Zoek naar de drie kardinale symptomen van de ziekte van Parkinson: trage bewegingen van de ledematen, stijfheid en tremoren rusten. Twee van deze symptomen aanwezig om een ​​klinische diagnose maken. Onstabiele positie wordt ook beschouwd als een bepalende symptoom maar het was te laat in de ziekte zich om behulpzaam te zijn diagnose.

•  Elimineer andere mogelijkheden. Laboratoriumtests zijn niet direct nuttig zijn bij de diagnose van de ziekte van Parkinson, maar het ceruloplasmine niveau dient te worden gemeten als een scherm voor de ziekte van Wilson. Jakob-Creutzfeldt en andere prionziekten moet ook worden overwogen.

•  Bepaal de mogelijke oorzaken van de ziekte van Parkinson. Dit is meestal een uitdaging omdat de meeste gevallen niet een enkele oorzaak hebben. De meest waarschijnlijke milieu-factoren zijn onder meer blootstelling aan herbiciden en pesticiden, vooral bij patiënten die gebruik maken van goed water en wonen dicht bij een industrieel bedrijf dat deze chemicaliën produceert.