Hoe wordt de ziekte van Parkinson behandeld?

Hoe wordt de ziekte van Parkinson behandeld?

Vaak opvallend in midlife of later, de ziekte van Parkinson is een degeneratieve aandoening die het lichaam zenuwstelsel richt. Het eerste teken dat er iets mis kan verschijnen als een lichte trilling in een hand of een arm. Met de tijd, de bevingen uitbreiding van de reikwijdte en de patiënt verliest langzamerhand spiercontrole, die van invloed zijn toespraak, wandelen, eten en houding. Conventionele geneeskunde heeft medicatie, chirurgie en fysiotherapie om de progressie van de ziekte te vertragen en enkele symptomen te verlichten.

Dopamine vervangende therapie

Volgens MayoClinic.com, stimuleren de hoeveelheid dopamine niveaus in een patiënt met Parkinson kunnen goede resultaten in de vroege stadia van de ziekte. De arts kan Levodopa voorschrijven, maar de ziekte verergert, kan de medicatie minder voordelen bieden. Bijwerkingen van levodopa zijn misselijkheid, verwardheid en hallucinaties.

Andere medicijnen

Het gebruik van extra medicatie kan verlichting bieden voor patiënten van sommige Parkinson. MAO-B remmers voorkomen natuurlijke dopamine in de hersenen afbreekt, terwijl tolcapon een COMT remmer, verlengt de effecten van Levodopa. Beide hebben potentieel schadelijke bijwerkingen, waaronder hallucinaties en leverschade. Voor zeer vroege stadia van Parkinson, kan de arts antivirale geneesmiddelen voorschrijven onvrijwillige bewegingen te verminderen.

Thuiszorg

WebMD suggereert dat Parkinson-patiënten krijgen voldoende lichaamsbeweging om spierkracht te behouden en te behouden coördinatie. Het nemen van een low-impact oefening klasse, zoals yoga of Tai Chi, kan helpen de patiënt te behouden evenwicht en spiercontrole langer. Massages kunnen ontspannen gespannen spieren en bieden tijdelijke verlichting.

Chirurgie

Chirurgische behandeling van Parkinson omvat diepe hersenstimulatie en de implantatie van een elektrode die wordt geregeld door een kleine eenheid onder de huid van de borst van de patiënt ingebracht. Meestal gereserveerd voor patiënten met ernstige symptomen die niet reageren op medicatie, de elektrode stuurt impulsen naar de hersenen die onwillekeurige bewegingen kunnen verminderen.

Extra

MayoClinic.com meldt dat patiënten van sommige Parkinson hebben lage niveaus van co-enzym Q10 en ze kunnen profiteren van suppletie van de voedingsstof. Daarnaast is het eten van een evenwichtige voeding en een gezond gewicht helpt de patiënt te blijven actief en gezond.