Hoe wordt de pijn nagegaan bij uitgezaaide Borstkanker

Na een diagnose van borstkanker, wordt elke pijn alarmerend. Het kennen van het verschil tussen kanker en niet-kanker pijn kan u helpen bij het begrijpen van wat te doen.
Uitgezaaide borstkanker (gevorderd, stadium IV) is waar de cellen reizen buiten het borstweefsel en de lymfeklieren naar andere delen van het lichaam, groeit en er vermenigvuldigen. Alle borstkanker heeft de potentie om zich te verspreiden naar andere lichaamsdelen. De meest voorkomende gebieden van metastase bot, long en lever.
Wanneer kanker zich heeft verspreid, het ervaren van pijn is vaak voor, en verdere evaluatie is cruciaal.

Instructies

De bron van de pijn

•  Eerste stappen
Gemetastaseerde ziekte is beangstigend. Elke twitch en pijn kan uw verbeelding te sturen in overdrive. Laat de angst niet te verlengen. Het is belangrijk om je geest te verlichten en te valideren uw zorgen. Bespreek eventuele veranderingen in uw borsten of lichaam en alle nieuwe of aanhoudende pijn met uw arts. Wees bereid om informatie te verstrekken: wanneer heeft de pijn begint, waar het is gelegen, is het constant of met tussenpozen? Deze informatie helpt uw ​​arts te ontcijferen van de oorzaak, dat is de eerste stap naar behandeling en gemoedsrust.

•  borstpijn
Slechts ongeveer 10 procent van de vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker ervaren pijn in de borst als een symptoom. In de huid rond de tumor kanker - kunt echter matige tot ernstige pijn ondervinden door inflammatoire borstkanker. Pijn kan ook voortvloeien uit een tumor-gerelateerde ulcus of sterk in de huid van de borst. Als je dat doet ervaren pijn in de borst en het wordt nog erger, raadpleeg uw arts.

•  Skeletal Pain
Alle botten kan hosten kankercellen. Als kanker is uitgezaaid naar de botten, kan het als rugpijn of pijn in de heup oppervlak. De pijn kan in het begin saai en zeldzaam, en erger in de tijd. Ruggenmerg betrokkenheid kan laten zien als een ernstige of uitstralende pijn in de rug met de arm / been zwakte.

•  viscerale pijn
Bij kanker van invloed op de inwendige organen van de omliggende zachte weefsels kan pijnlijk worden. Voor uitzaaiing naar de longen of de bijnieren pijn kan presenteren als pijn op de borst of een doffe pijn in de rug. Als de lever geïnfecteerd raakt, kan de pijn begint in de rechterbovenhoek buikstreek.

•  Andere oorzaken van pijn
Soms kan de behandeling van kanker pijn veroorzaken. Zo kan bijvoorbeeld bestraling of hormoontherapie voor bot metastase leiden dat de kanker tijdelijk opzwellen, waardoor de druk op de zenuw toevoer het bot's. Bovendien, chirurgie, chemotherapie, herstel of zelfs niet-kanker borst veranderingen (dwz fibrocystic weefsel veranderingen, hormonale veranderingen, of infectie) kan pijn veroorzaken.

Hints

  • Realiseer dat verdere medische testen nodig zullen zijn om de bron van de pijn vast te stellen. Wees voorbereid op mogelijke bloedonderzoek, röntgenfoto's, echo, MRI, enz. Dit zijn de enige manieren om zeker te weten wat er gaande is.
  • Negeer nooit aanhoudende pijn, ook al is het draaglijk. Pijn is je lichaam de manier om je te vertellen dat er iets mis is - krijgen uitgecheckt.