Hoe wordt de ontwikkeling van een Bunion voorkomen

Hoe wordt de ontwikkeling van een Bunion voorkomen

Eeltknobbels zijn een van de meest voorkomende klachten van patiënten melden om podologen, volgens Paul Langer, DPM. Als ze niet goed behandeld in de vroege stadia van ontwikkeling, kan een bunion (hallux valgus) vooruitgang in een zeer pijnlijke en slopende voet stoornis. Vroegtijdige interventie helpt voorkomen dat de verdere ontwikkeling van eeltknobbels of bunion pijn en de noodzaak van bunion chirurgie of een bunionectomy.

Instructies

Preventie

•  Bunions ontwikkelen in de tijd, en soms zonder bunion pijn, dus let op lichamelijke tekenen van een bunion. Vroege symptomen zijn de grote teen richting de kleine teen, rode ontsteking en een bult op de gemeenschappelijke basis van de grote teen en andere voet misvormingen zoals hammertoe en klauw teen.

Ongemak van een bunion kan verstijving in de grote teen voet gewricht (artritis) of pijn op de boven- of zijkant van de grote teen van de schoen druk. Echter, in het algemeen, bunion pijn is een diepe, doffe 'in het gewricht' pijn en die kunnen interfereren met de dagelijkse activiteiten.

•  Identificeer de ernst van een bunion vóór de behandeling door te verwijzen naar de Manchester schaal die de mediale afwijking van de metatarsophalangeal (MTP) gezamenlijke meet ten opzichte van de grote teen. De schaal bestaat uit gestandaardiseerde foto's van voeten met vier graden van hallux valgus: none-mal-positionering is minder dan 20 graden; mild - mal-positionering is tussen de 20 en 30 graden; matig-mal-positionering is tussen de 30 en 50 graden; ernstige - mal-positionering is meer dan 50 graden.

•  vroeg ingrijpen als de mal-positionering is mild (minder dan 30 graden) door het dragen van een flexibele spalk en het uitoefenen van de voeten dagelijks. Draag een bunion spalk dat het middenvoetsbeentje boog stabiliseert en trekt de grote teen uit de buurt van de kleinere tenen, bij voorkeur tijdens het lopen, zodat de correctie van de bunion gebeurt door het bereik van de beweging. Volgens Dynamic Chiropractie, een voet, dat is het ontwikkelen van een bunion moet goede ondersteuning voor de mediale longitudinale boog hebben en laten buigen van het eerste middenvoetsbeentje gewricht tijdens het lopen. De American Orthopaedic Foot en Ankle Society beveelt frequent, eenvoudige voet oefeningen om gemeenschappelijke voet aandoeningen zoals eeltknobbels en hamertenen voorkomen.

•  Raadpleeg een medische professional voorafgaand aan het dragen van een bunion spalk als de mate van ernst is middelmatig. Te helpen verlichten bunion pijn, slijtage mid-voetboog steun aan de middenvoetsbeentjes en een middenvoetsbeentje pad te stabiliseren om de druk te herverdelen weg vormen de pijnlijke bunion tijdens het dragen van schoenen.

•  Als de bunion ernstig is, raadpleegt u een arts over de verschillende vormen van chirurgie en de bijbehorende risico's. Als een bunion chirurgie (bunionectomy) wordt uitgevoerd, dragen een bunion spalk voor post-operatieve revalidatie, en op een permanente basis, om te helpen herhaling van de bunion voorkomen.

Hints

  • The American Orthopaedic Foot & Ankle Society adviseert tegen het dragen van schoenen met spitse tenen en hoge hakken omdat ze knijpen de tenen en verhogen de druk op de grote teen, in aanzienlijke mate bijdraagt ​​tot de ontwikkeling van een bunion bevorderen. Dragen grote teen doos met hak minder dan 1-1 / 2 inch hoog is essentieel voor het voorkomen van verdere ontwikkeling van een bunion, ongeacht de graad van ernst.