Hoe wordt de ernst van een abdominale verwonding vast te stellen

Kunnen abdominale verwondingen ernstige - zelfs levensbedreigend. Een abdominale schade kan worden gecompliceerd door de organen die in de buikholte. Hier ziet u hoe de ernst ervan te beoordelen.

Instructies

•  Bescherm jezelf eerst. Zoals in alle noodsituaties, de hulpverlener (u) moet ervoor zorgen dat het veilig is om de patiënt te helpen. Nadat u ervoor zorgen dat de scène voor u veilig is om in te voeren, moet u uw handschoenen, gezichtsmasker en een veiligheidsbril aan te trekken. Dit zal de overdracht van bloedoverdraagbare pathogenen (hepatitis en HIV-virussen) te voorkomen.

•  Bepaal de methode (oorzaak) van het letsel. Heeft uw patiënt last van een doordringende wond, zoals een pistool geschoten of steken? Heeft hij last van een stomp trauma, zoals die geraakt wordt, of het raken van een object (denk aan auto-ongeluk of val)? Heeft ze last hebben van een verwijdering van de ingewanden (blootgesteld of protuding interne organen)?

•  Onderzoek uw patiënt voor de volgende tekenen en symptomen: misselijkheid, pijn, krampen, het bewaken van het gebied (de patiënt kan worden opgerold in de foetushouding), diepe sneden (snijwonden) of steekwonden, grote blauwe plekken, stijfheid of gevoeligheid, en / of zwelling van de buik. Hij kan zijn bloed braken of tonen extreme dorst.

•  Houd de luchtwegen van de patiënt geopend!

•  Als er een open wond (de huid is kapot) die u nodig heeft om het bloeden te bedienen met een steriel verband. Als er worden blootgesteld organen niet proberen om ze terug te duwen in het lichaam - Do not zelfs de blootgestelde weefsel te raken! Bedek het met een grote dressing die u hebt bevochtigd met de steriele zoutoplossing.

•  Als uw patiënt een indringende object verwijder het niet - dat is een baan voor een chirurg. Maak het vast met dressings en bandage op zijn plaats.

•  Behandel uw patiënt voor shock. Haar bedekken met een deken. Probeer en hebben de patiënt te buigen haar knieën om de buikspieren te ontspannen. Zelfs als ze smeekt om water - geef het niet aan haar. Dit kan braken veroorzaken.

•  Een abdominale wonde is een hoge prioriteit vervoer. Als er een vertraging in het krijgen van hem naar een traumacentrum, gezien waarin wordt opgeroepen tot een afvoer van de lucht voor uw patiënt zal zijn.

Hints

  • Dit is op geen enkele wijze bedoeld als medisch advies. Altijd bellen 911, of uw lokale alarmnummer, ook.
  • Een patiënt kan ophoesten van bloed, of iets dat lijkt op koffiedik - dit is gedeeltelijk verteerd bloed, en een indicatie van ernstig letsel.