Hoe wordt cortisol verminderen

Hoe wordt cortisol verminderen

Cortisol is een belangrijk hormoon geproduceerd door de bijnieren. Het is verantwoordelijk voor de "vecht of vlucht" reactie toegeschreven aan stressvolle situaties, en werkt door het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Maar, hoewel nuttig in bepaalde situaties, chronisch hoge cortisol niveaus hebben veel negatieve bijwerkingen, met inbegrip van verzwakte immuunrespons, slapeloosheid en gewichtstoename. Overtollige cortisol productie geassocieerd met hoge stress.

Instructies

•  Relax. De beste manier om cortisol verminderen ook de eenvoudigste. Iets dat je helpt te ontspannen zal de algehele stress en cortisol te verlagen. Of het nu meditatie, massage, yoga, muziek, acupunctuur of slapen, bij regelmatig gebruik, deze ontspanningstechnieken kunnen de negatieve effecten van chronisch hoge cortisol te keren.

•  Verbeteren van voeding. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog polyfenolen en flavonoïden, zoals donkere chocolade, rode wijn en zwarte thee, kan eigenlijk verminderen cortisol productie. Het nemen van vitamine supplementen, vooral die rijk zijn aan vitamine C, B5, B6 en magnesium, kan helpen reverse schade veroorzaakt door cortisol. Het eten van regelmatige maaltijden en matigende inname van koolhydraten helpt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en voorkomt onnodige cortisol spikes.

•  Neem cortisol blokkers. Als het maken van veranderingen in levensstijl is gewoon niet mogelijk is, is het mogelijk om uw inname van voedingsmiddelen en kruiden rijk aan chemische stoffen die cortisol te blokkeren die op het lichaam op cellulair niveau te verhogen. Fosfatidylserine bijvoorbeeld overvloedig in makreel, haring, witte bonen, en de hersenen, lever en nieren koeien, kippen en varkens. Het wordt gebruikt om het effect van cortisol geproduceerd door intensieve inspanning verminderen. Ashwaghanda is een ayurvedische kruid in dezelfde familie als de tomaat, en een erkende adaptogeen, wat betekent dat het helpt het zenuwstelsel te reguleren zijn reactie op stress. Rhodiola rosea, of gouden wortel, is een andere adaptogene kruid dat is gemakkelijk verkrijgbaar bij een drogist of natuurgeneeskundige.

•  Verminder stimulerende inname. Cortisol productie verhoogd met het gebruik van stimulerende middelen zoals cafeïne en nicotine. Dus, stoppen met roken of verminderen van koffie drinken kan directe gevolgen hebben voor cortisol niveaus.

•  kauwgom kauwen. Een Britse studie bleek dat-kauwgom onderwerpen bij matige belasting had 12 procent lagere cortisol niveaus dan niet-kauwers. De respons wordt toegeschreven aan toegenomen bloedstroom en neurale activiteit in bepaalde hersengebieden door het kauwen beweging.

Hints

  • Onderdeel van een verblijf ontspannen is het nemen van voldoende slaap. Betrokken zijn bij beweging en fysieke activiteit tijdens de dag is nuttig voor het behoud van een gezonde slaapcyclus en een over het algemeen positieve houding in het algemeen.