Hoe wordt cortisol Natuurlijk Verminder

Hoe wordt cortisol Natuurlijk Verminder

Cortisol is aangeduid als de "vecht-of-flight 'hormoon, omdat het wordt geproduceerd in grote hoeveelheden tijdens angstige en stressvolle situaties. Het hoeft niet om het leven-en-dood stress; zelfs dagelijks stressoren kan het niveau van cortisol in ons lichaam te verhogen. Het is een hormoon dat nodig is voor lichamelijke functies is, maar als we een continu verhoogd niveau van cortisol, het schade aan onze systemen doet. Verhoogde bloedsuikerspiegel, lagere immuniteit en zelfs gewichtstoename zijn slechts enkele van de negatieve bijwerkingen van hoge cortisol niveaus. Aangezien cortisol niveaus zijn gerelateerd aan stress, zijn er eenvoudige, natuurlijke manieren om cortisol te verlagen en het bevorderen van de gezondheid.

Instructies

Natuurlijk Vermindering Cortisol Levels

•  Krijg een goede nachtrust's elke nacht. Cortisol geproduceerd in een ritme en de laagste productieniveau nachts. Als je niet genoeg rust krijgt, zal uw cortisol niveaus hoog blijven. Niet genoeg slapen maakt cortisol levels stijgen en verhoogde cortisol niveaus zal interfereren met uw slaap.

•  Mediteer. Volgens Edward R. Rosick, DO, meditatie helpt mensen met stress en vermindering van cortisol levels. Meditatie leert je hoe je jezelf los te maken van uw stress problemen, en het brengt een kalmerend effect op je lichaam en geest, het terugdringen van zowel cortisol en adrenaline. Meditatie moet worden gedaan 15 tot 20 minuten per dag, elke dag. Het hoeft niet te worden uitgebreid. Gewoon zitten op een rustige plek en na te denken over de goede dingen in het leven of de schoonheid van een bloem zijn goede manieren om te beginnen. U kunt ook ophalen meditatie tapes of cd's als u graag wat begeleiding.

•  Eet lage glycemische voedingsmiddelen. Lage glycemische voedingsmiddelen zijn die je bloedbaan langzaam en dus ook uw bloedsuikerspiegel niet te snel te verhogen. Een van de opdrachten van cortisol is om de bloedsuikerspiegel te reguleren, zodat teveel bloedsuiker zal vragen om meer cortisol productie.

•  krijg je een massage. Massage ontspant lichaam en geest en verlicht de stress op hen. Een studie uitgevoerd aan de Duke University Medical School bleek dat massage verlaagde het niveau van cortisol en verhoogde de niveaus van dopamine en serotonine in de deelnemers. Massage therapie wordt gebruikt voor stress-gerelateerde voorwaarden van stress op het werk tot depressie en eetstoornissen. Gewoon een zware dag thuis zal leiden tot verhoogde cortisol productie, dus een ontspannende massage zou gunstig in het brengen van het naar beneden zijn. Als je niet iemand om je een massage te geven hebben, gewoon ontspannen en masseer het delen van uw lichaam die u kunt bereiken.

•  Exercise. Terwijl cortisol iets kan toenemen met oefening, oefening produceert ook endorfines (feel-good hormonen) dat het niveau van stress te verminderen voor een langere periode van tijd. Dus als je hoort dat de oefening verhoogt cortisol, laat het niet je afschrikt van, omdat de oefening en endorfine eigenlijk verlichten mentale en fysieke stress, en het is beter voor u op de lange termijn.

Hints

  • Als u een harde tijd mediteren, te beginnen door het nemen van een ontspannend bad met kaarslicht en na te denken over hoe goed het voelt om de stress je lichaam verlaten hebben.
  • Als u diabetes of hypoglykemie hebben, spreken met uw arts voordat u verbruikt slechts lage glycemische voedingsmiddelen, omdat dit direct van invloed op uw bloedsuikerspiegel.