Hoe wordt chronische ziekten te voorkomen

Er zijn twee verschillende soorten ziekten die mensen lijden aan acute en chronische. Acute ziekten lopen op snelle, met milde tot ernstige symptomen die een bepaalde tijd duren. In sommige gevallen kan levensbedreigend zijn. Chronische ziekten daarentegen plaatsvinden in de tijd. Ook zij kunnen zowel mild of ernstig, maar het duurt veel langer voor hen te ontwikkelen en het langer voor ze verdwijnen neemt. De symptomen hebben ook de neiging om te komen en herhaaldelijk gaan. Als het gaat om het vermijden van chronische ziekten, zijn er verscheidene preventieve maatregelen die kunnen worden genomen.

Instructies

•  Niet roken. Volgens de American Heart Association, ongeveer 26,2 miljoen mannen en 20,9 miljoen vrouwen roken in de Verenigde Staten. Roken verhoogt het risico op hart-en vaatziekten, longemfyseem en longkanker. Om het ontstaan ​​van deze ziekten te voorkomen, mag niet roken of stoppen als je op dit moment doet.

•  Get some oefening. Oefening brengt een aantal voordelen: het helpt gewicht te verminderen, verbetert de mobiliteit, verheft stemming, versterkt de botten en helpt bij het verbeteren van de circulatie. Al deze factoren zullen bijdragen tot het verminderen van de kans op het ontwikkelen van diabetes, hart-en vaatziekten, osteoporose en atherosclerose. Streef naar 30 minuten matige lichaamsbeweging op vijf of meer dagen per week.

•  Verminder uw alcoholgebruik. Het drinken van grote hoeveelheden alcohol kan een aantal gezondheidsproblemen veroorzaken. Een chronische aandoening die kan optreden is levercirrose. Dit is een chronische aandoening waarbij littekenweefsel vervangt gezond weefsel waardoor de lever niet optimaal functioneert. Om deze ziekte te voorkomen, houdt u uw alcoholgebruik matigen.

•  Knip ongezond voedsel. Wat je eet speelt een grote rol in de ontwikkeling van chronische ziekten. Voedingsmiddelen die worden verwerkt, hebben grote hoeveelheden geraffineerde suiker of rijk aan verzadigde vetten moet worden vermeden. Ze kunnen zwaarlijvigheid, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes veroorzaken.

•  Eet veel vezels. Fiber is een verteerbare stof die wordt doorgegeven via het spijsverteringsstelsel. Het eten van vezels helpt verlichten constipatie en het vermindert je kansen op dikke darmkanker, diverticulitis, diabetes en nierstenen. Het Institute of Medicine beveelt het eten 14 gram vezels per 1000 calorieën dat je eet. Enkele voorbeelden van vezelrijke voedingsmiddelen zijn fruit, groenten, volle granen, bonen en haver zemelen.

•  Ga niet slapen rond. Het hebben van seks met meerdere partners kan het risico van aanbestedende een seksueel overdraagbare aandoening, waarvan er vele chronische aandoeningen verhogen. Als u meer dan één sekspartner, zorg ervoor dat het gebruik van condooms en de praktijk veiliger seks.