Hoe wordt afgebroken tanden Fix

Afgebroken tanden kan het gevolg zijn van het vallen, geraakt in de mond, bijten neer op iets hards of tandbederf als gevolg van gaatjes. Minor chips mogen niet pijnlijk zijn, maar degenen die de zenuw bloot binnenkant van de tand kan echt pijn doen als je eet of ervaring temperatuurveranderingen in je mond. Pijn is uw cue dat de behandeling van een tandarts nodig.

Instructies

•  Bel uw tandarts en een afspraak zo spoedig mogelijk. U kunt afgebroken tanden niet zelf op te lossen, neemt nota van de Columbia University College of Dental Medicine. Deze stappen zijn gewoon tijdelijke oplossingen totdat je iemand die je de juiste behandeling voor uw afgebroken tand kan geven kan zien.

•  Als u zojuist gechipt tand, spoel je mond met warm water. Als uw tand is ernstig gebroken of gebroken om het punt waar bloeden aanwezig is, zet een stuk gaas over de gewonde gebied totdat het bloeden stopt of ongeveer 10 minuten. Afwisselend, breng dan een vochtig theezakje naar het gebied.

•  Breng een koele kompres over de mond of wang over de afgebroken tand. Dit is handig als u last zwelling of pijn. Over-the-counter pijnstillers zijn ook nuttig.

•  Tijdelijk bedekken het blootgestelde deel van de tand als je niet kunt zien een tandarts meteen. De Columbia University College of Dental Medicine adviseert met betrekking tot de tand met behulp van over-the-counter tandheelkundige cement, zoals Dentemp of Recapit merken.

•  Laat uw tandarts presenteren de opties. Minor chippen mag alleen verlangen van de toepassing van een vulmateriaal of een eenvoudige polijsten om de ruwe randen te verwijderen. Maar grote breuken en breuken kan een wortelkanaalbehandeling en kroon plaatsing met zich meebrengen, en een aantal splits en pauzes zijn ernstig genoeg om verwijdering van de gehele tand te rechtvaardigen.