Hoe wordt ADHD bij baby Evalueer

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) beïnvloedt 3 tot 5 procent van de kinderen in de wereld, waardoor verhoogde onoplettendheid, impulsiviteit en energie. Deze symptomen leiden tot het kind problemen met leren als gevolg van een korte aandachtsspanne en moeilijkheden behoorlijk gedrag in bepaalde situaties. Diagnose van een kind met ADHD is een vaak controversieel onderwerp, omdat veel kinderen ten onrechte kan worden gediagnosticeerd met de stoornis. Een kind met ADHD beoordelen is een veel moeilijker taak, omdat zij nog niet volledig ontwikkeld. Volgens sommige studies, maar er zijn van de beoordeling van een baby kans op het ontwikkelen van de aandoening.

Instructies

•  Ken de omstandigheden waaronder de baby is geboren. Een Deense studie die werd uitgevoerd door Dr Karen Linnet is gebleken dat baby's te vroeg geboren waren 70 procent meer kans om ADHD te ontwikkelen als kinderen. Ook baby's van wie de moeder gebruikte drugs, dronk alcohol of sigaretten gerookt tijdens de zwangerschap hebben een hoger risico op het ontwikkelen van de aandoening.

•  Ga na of je baby genoeg slaap 's nachts. Myomancy.com citeert een Deens onderzoek dat keek naar 27 baby's met slaapstoornissen en vond dat, toen ze draaide vijf jaar oud, een op de vier van hen hadden ADHD ontwikkeld.

•  Let goed op de gewoonten van uw baby. Is hij temperamentvol? Heeft hij een hekel knuffelen? Volgens Dr James Chandler, kan deze tekenen betekenen dat uw baby heeft een hogere kans op het ontwikkelen van ADHD, maar "veel kinderen die zullen opgroeien tot ADHD vertonen geen afwijkingen in dit stadium."

•  Bepaal hoeveel tijd je baby besteedt het kijken naar televisie. De American Academy of Pediatrics heeft geconstateerd dat tv-kijken als een kind kan leiden tot ADHD in de kindertijd. Dr. Dimitri Christakis gevonden dat elk uur besteed voor de televisie tot een 10 procent toename in kans op het ontwikkelen van de ziekte van het kind.

•  Blijf actief in het onderzoek naar ADHD. Onderzoek naar de risico's en oorzaken van ADHD is aan de gang, dus is het belangrijk om up to date te blijven over het onderwerp. Beseffen dat hoewel veel studies suggereren dat baby tekenen van ADHD vertonen, is het moeilijk om de symptomen van een baby beoordelen als de aandoening niet volledig ontwikkelt tot ze kinderen.

Hints

  • Als je echt bezorgd dat uw baby heeft ADHD, een andere deskundige.