Hoe worden feromonen bij mensen gebruikt?

Hoe worden feromonen bij mensen gebruikt?

Dieren een orgaan genaamd de vomeronasale orgaan of VNO, waarmee ze elkaars feromonen waarnemen. Mensen hebben dit orgaan ook, maar wetenschappers hebben niet bewezen zijn rol in de perceptie van feromonen bij mensen.

Identificatie

De Pherolist, gehost door Cornell University, definieert feromonen als chemische stoffen die levende organismen afgeven om berichten te versturen naar anderen van dezelfde soort.

Functie

Vaak dieren gebruiken feromonen om te paren doeleinden. Mensen kunnen ook. Volgens Colorado University, parfum fabrikanten verschillende soorten dierlijke en menselijke feromonen, van onbekende effectiviteit in parfums.

Theorie├źn en speculaties

Michael Meredith, in de Oxford Journal of Chemical Senses (2001), legt uit dat onderzoek op menselijke vomeronasale orgaan niet is aangetoond dat aansluit op het zenuwstelsel in alle nuttige wijze, maar andere soorten signalering biologische effecten onderzoekers hebben gezien kunnen veroorzaken experimenten.

Betekenis

Geuren of feromonen bij mensen zeker signalen sturen, ongeacht hoe ze het doen. De bekendste studie toonde aan dat de lichaamsgeur van menstruerende vrouwen veroorzaakt hormoonspiegels van de overige vrouwen volgens een Macalester College, St. Paul, Minnesota, studie.

Potentieel

Mensen en andere dieren hebben de neiging om samenwerkt met verschillende afweergenen kiezen om nageslacht te maken met een zo effectief mogelijke immuunsysteem. Een studie gedaan met behulp van blinde tests van versleten T-shirts toonde aan dat vrouwen T-shirts gedragen door mannen met verschillende immuun genen zullen kiezen. De aanwezigheid van menselijke feromonen kan verantwoordelijk.