Hoe weten wat te doen als een chronische ziekte getroffen je seksleven

Hoe weten wat te doen als een chronische ziekte getroffen je seksleven

Een chronische ziekte wordt gedefinieerd als een langdurige of consistente ziekte of ziekten zoals lupus, kanker of diabetes. Chronische ziekte kan een negatieve invloed hebben op de dag van een individu tot dag activiteiten, zoals slapen, eten of het gebruik van het lichaam functie. Veel mensen met chronische ziekte voelt lichamelijke pijn, waarvoor tol voor het geestelijk welzijn, alsook hun wens kan nemen seksueel actief of intiem met hun partner of echtgenote zijn.

Instructies

•  Evalueer uw mentale en fysieke verlangen naar seksuele intimiteit. Bepaal of je wilt om seks te hebben, maar fysiek niet in staat, of als je fysiek in staat om seks te hebben, maar hebben geen verlangen om.

•  Raadpleeg uw arts als er fysieke redenen voor uw onvermogen om seks te hebben. Probeer andere vormen van seks die niet de werkelijke penetratie kan inhouden, zoals een massage. Een massage een werkwijze voor intieme aanraking en affectie terwijl ook positief stimuleren van het lichaam. Wanneer het hebben van een massage, is het noodzakelijk om veel water te drinken om vrijlating toxines te helpen in je lichaam. Probeer het gebruik van water therapie, of hydrotherapie, dat is een methode die wordt gebruikt om te helpen genezen van een aantal ziekten. Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op Alternatieve Geneeskunde Zone.

•  Ga op zoek naar een adviseur of een therapeut om je gevoelens te bespreken. Je verlangen niet om seks te hebben kan een gevolg zijn van onaantrekkelijk om je partner te voelen als gevolg van de ziekte; of u kunt andere emoties zoals schaamte als gevolg van het verlies van haar hebben; of je hebt opgedaan gewicht vanwege voorgeschreven gebruik van steroïden, die soms wordt gebruikt om verschillende chronische ziekten te behandelen. Sommige chronisch zieke patiënten ervaren significant gewichtsverlies of extreme vermoeidheid. Al deze verschillende symptomen en geneeskrachtige effecten kunnen ertoe leiden dat u ongewenst om uw echtgenoot of partner, die ook kan leiden dat u zich depressief voelt en uiteindelijk kan je libido verlagen voelen. Rosemary A. McInnes, een seksuoloog bij de Australische Centrum voor Seksuele Gezondheid in Sydney, stelt dat "Seksueel verlangen, de capaciteit en de activiteit kan worden gewijzigd door ziekte door interferentie met de hormonale, vasculaire en neurale integriteit van de genitaliën, evenals de effecten en bijwerkingen van geneesmiddelen. "

•  Openlijk praten over je emoties en de impact die de ziekte heeft op je seksleven met je partner of echtgenoot. Open discussie is essentieel in elke relatie, vooral als het gaat om het hebben van seks, of u chronisch ziek of niet. Uw discussie moet verwijzen naar uw gevoelens over willen om seks te hebben, of dat je onaantrekkelijk voelen en uw partner u negeert. Vele malen dit gesprek kan zich ongemakkelijk voelen, maar het is essentieel om voor u beiden om eerlijk, open communicatie te delen over seks en hoe de ziekte beïnvloedt uw intimiteit met elkaar. Streef tactvol te zijn, maar hebben ook een doel van communiceren wat er moet gebeuren om de negatieve patronen te stoppen. Noteer methodes die helpen om zowel intiem geworden met elkaar.

•  Er zijn verschillende manieren om u en uw partner te helpen stimuleren uw wens om seks te hebben. Dit omvat een beroep op de vijf zintuigen - reuk, tast, smaak, geluid en visuele. Probeer het eten natuurlijk afrodisiacum voedingsmiddelen, die kan helpen om de seksuele lust, zoals oesters, honing, basilicum, bananen, aardbeien, druiven, tonijn en tomaten. Gebruik maken van aromatherapie en licht kaarsen of zet op geurige parfums met pittige kaneel, roos, en sandelhout geuren, die feromonen voor seksuele aantrekkingskracht te stimuleren. Luister naar je favoriete liefde muziek, het plannen van een romantisch uitje en creëren een intieme romantische omgeving met kaarsen, muziek en lingerie. Vergeet niet dat de communicatie is de sleutel tot intiem zijn. Leren om je gedachten af ​​te leiden van de ziekte en zich richten op de liefde die je deelt.

Hints

  • Als u het nemen van medicijnen voor uw chronische ziekte, probeer het nemen van het 30 minuten voorafgaand aan de uitoefening van seks.
  • Noteer wanneer u de meeste energie, en probeer de planning om seks te hebben tijdens de momenten waarop je het meest energiek.
  • Gebruik maken van veilige smeermiddelen.
  • Zorg ervoor dat u wordt aanhankelijk met uw echtgenoot of partner de hele dag en niet alleen op het moment dat je voelt dat je wilt nemen aan seks.
  • Word lid van een steungroep met anderen die dezelfde chronische ziekte.
  • Erkennen dat andere dingen naast de chronische ziekte kan ook een negatieve invloed op je seksleven.