Hoe weten wat aan Vraag uw arts over Chemotherapie

Hoe weten wat aan Vraag uw arts over Chemotherapie

Chemotherapie is de naam gegeven aan de behandeling van kanker met antikankergeneesmiddelen. Er zijn veel verschillende soorten van chemotherapie tegen kanker vandaag. Chemotherapie wordt vaak gebruikt in combinatie met andere behandelingen tegen kanker. Weten wat uw arts te vragen over chemotherapie kan u helpen omgaan met de behandeling van kanker proces.

Instructies

•  Ga naar de website van het National Cancer Institute (zie bronnen hieronder). Deze website biedt een lijst met voorgestelde vragen aan uw arts te vragen over chemotherapie.

•  Vraag naar de vormen van behandeling het meest gebruikt voor uw type van kanker. Verschillende vormen van chemotherapie richten op verschillende vormen van kanker. Vraag hoe factoren zoals uw leeftijd en geslacht van invloed op uw behandeling.

•  Contact met andere patiënten en de overlevenden van kanker en hen vragen wat zij willen dat ze hadden hun artsen tijdens de behandeling gevraagd. Gebruik hun feedback te vragen die u niet hebt gedacht om te vragen beter te formuleren.

•  Meer informatie over uw kanker voordat ze naar de dokter. Weten over uw specifieke vorm van kanker kan helpen om vragen te formuleren. Het National Cancer Institute Internet bevat informatie over vele verschillende vormen van kanker. U kunt ook uw huisarts om informatie te vragen voordat u uw oncoloog te bezoeken.

•  Vraag uw arts als er specifieke levensstijl wijzigingen die u moet maken voor of tijdens chemotherapie om de effectiviteit te verhogen of bijwerkingen te verminderen.

•  Vertel uw arts u meer wilt weten over de verwachte voordelen van de chemotherapie voor uw conditie. Zich te concentreren op positieve resultaten kan u helpen omgaan met de bijwerkingen van de behandelingen.

•  Maak notities. Breng een pen en papier om de informatie die uw arts u geeft op te schrijven. Dit zal u helpen om alles te onthouden gezegd en geven u een kans om te kijken terminologie je kan niet begrijpen.

Hints

  • Vraag uw arts om alles wat je niet begrijpt uit te leggen. U hebt het recht als patiënt te verstrekken informatie op een manier die je kunt begrijpen. Als Engels niet je eerste taal, bijvoorbeeld, vragen om informatie in de taal die u zich het meest comfortabel met.
  • Vraag uw arts om u te voorzien van informatie en brochures kunt u mee naar huis nemen. Ook vragen of ze extra middelen kunnen voorzien van informatie over uw specifieke vorm van kanker.
  • Een diagnose van kanker heeft vaak veel psychologische effecten. Het aanpassen van je verwachtingen van jezelf tijdens de behandeling kan u helpen omgaan, zoals de interactie met andere overlevenden van kanker die u informatie over wat u kunt verwachten kan geven.
  • Als u tijdens de chemotherapie die op u betrekking iets gebeurt, praten met uw arts om ervoor te zorgen dat u niet met een gevaarlijke reactie op de drugs.