Hoe werkt Waterstofperoxide bacteriën te doden?

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide is een oplossing die zowel persoonlijke en industriële toepassingen heeft. Het is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en bleekmiddel. Een van de industriële toepassingen is om papier te bleken; voor persoonlijk gebruik, waterstofperoxide is bekend als een van tanden en schoner. Het doodt ook kiemen en bacteriën en is nuttig voor het reinigen van insectenbeten en kleine snij-en schaafwonden. Waterstofperoxide kost minder dan $ 1 en is direct beschikbaar in drogisterijen.

Soorten Waterstofperoxide

Waterstofperoxide wordt geleverd in verschillende sterktes. De verkocht in drogisterijen product is gewoonlijk een mild 3 procent waterstofperoxide (de resterende 97% water). Andere sterke punten variëren van 22 procent tot 35 procent en zijn niet veilig voor persoonlijk gebruik beschouwd. De hogere sterktes van waterstofperoxide worden soms verkocht in reformwinkels als ontsmettingsmiddel. Er is ook een zuivere vorm van waterstofperoxide dan kunnen gevaarlijk zijn bij onjuist gebruik.

Hoe Waterstofperoxide doodt bacteriën

Waterstofperoxide is altijd in een donkerbruine fles als het licht afneemt zijn potentie. Waterstofperoxide wordt gemaakt op basis van zuurstof en waterstof moleculen. Het is de zuurstof die verantwoordelijk is voor het doden van bacteriën. Wanneer waterstofperoxide wordt aangebracht op een oppervlak, snel reageert en breekt af tot water waterstof. Tegelijkertijd, worden vrije zuurstofradicalen model; deze maakt oxidatie, een chemisch proces waarbij zuurstof wordt gecombineerd met andere stof af te breken of de functie van de moleculen veranderen. Door oxidatie, de bacteriën afgebroken, waardoor deze onschadelijk.

Onderzoek en Studies

In een uitgave van de 2003 "Journal of Food en Wetenschap," onderzoek aangegeven dat waterstofperoxide kan groenten en fruit besmet met E.coli ontsmetten. De Environmental Protection Agency is het gebruik van waterstofperoxide als een ontsmettingsmiddel goedgekeurd. Volgens de EPA, "Waterstofperoxide, ook bekend als ingrediënt in desinfecterende producten, is nu ook goedgekeurd voor het regelen van microbiële plagen op gewassen groeien binnen als buiten, en op bepaalde gewassen na de oogst. Deze werkzame stof voorkomt en bestrijdt bacteriën en schimmels die ernstige plantenziekten. ' Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling (HUD) stelt dat waterstofperoxide kan worden gebruikt om bepaalde stammen van de schimmel te doden, maar dat er niet genoeg onderzoek beschikbaar is aan te bevelen om schimmel in woningen te voorkomen.