Hoe werkt Seroquel werken?

Hoe werkt Seroquel werken?

Diagnose

Voordat Seroquel wordt gegeven aan een patiënt, moet de patiënt worden gediagnosticeerd door een psychiater om er zeker van dat het een passende behandeling. Seroquel wordt meestal gebruikt om bipolaire stoornis, die wordt gekenmerkt door afwisselende perioden van depressie en euforie, bekend als manie. Echter, kan manie en depressie andere oorzaken hebben, dus een psychiater moet de patiënt om te bevestigen dat hij heeft wel een bipolaire stoornis te evalueren. Sommige psychiaters quetiapine voorschrijven andere psychische aandoeningen, zoals schizofrenie.

Functie

Hoewel de exacte oorzaak van bipolaire stoornis is nog niet bewezen, onderzoekers vermoeden dat het kan worden beïnvloed door chemische onbalans in de hersenen van een persoon. Volgens Seroquel de fabrikant wordt de medicatie om de symptomen van bipolaire stoornis verlichten door het reguleren van deze chemicaliën en helpt hen in evenwicht te blijven.

Side Effects

Seroquel kan een hoge bloedsuikerspiegel en diabetes veroorzaken bij sommige patiënten. Ook is gekoppeld aan hogere triglyceride en cholesterol, en kan tardieve dyskinesie, een aandoening waardoor een patiënt ongecontroleerde bewegingen van gezicht, tong en andere lichaamsdelen veroorzaken. In zeldzame gevallen kan Seroquel leiden tot maligne neuroleptica syndroom, een fatale bijwerking die wordt gekenmerkt door het te schudden, geestelijke verwarring, hoge koorts, zweten, stijve of pijnlijke spieren, en de bloeddruk of hartslag verandert.

FDA Alert

De Food and Drug Administration heeft een advies over het gebruik van Seroquel en bepaalde andere anti-psychotische medicijnen om het gedrag van problemen, zoals agitatie, bij oudere patiënten met dementie uitgegeven. Volgens WebMD, studies toonden aan dat deze patiënten had een sterftecijfer dat 1,6-1,7 maal hoger dan het gemiddelde was toen ze werden met de drugs in kwestie.