Hoe werkt Roken van invloed op de lever?

Functies van de lever

De lever is eigenlijk filter het lichaam. De functie van de lever medicijnen, alcohol en andere chemicaliën en toxinen verwerken en neemt uit het lichaam. Daarom, alles wat je in je lichaam zal op een bepaald punt, en in een of andere vorm, worden behandeld door de lever.

Na verloop van tijd, kan overmatig drinken van alcohol, overmatig roken of overmatig gebruik van geneesmiddelen ernstig schade toebrengen aan uw lever. Leverziekte van welke aard is ongelooflijk gevaarlijk, als het lichaam niet goed kan functioneren zonder een werkende lever.

Roken en het Lichaam

Roken is schadelijk voor vrijwel elk orgaan in je lichaam. Er zijn meer dan 60 chemische stoffen in sigarettenrook die kanker veroorzaken in het menselijk lichaam. Deze chemicaliën hebben het potentieel beïnvloeden en verstoren alle delen van de menselijke anatomie.

Een algemene verstoring door sigarettenrook is dat de capaciteit van de rode bloedcellen om zuurstof naar de vitale organen van het lichaam, zoals de lever afneemt. Dit voorkomt zuurstof en voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden van het bereiken van de organen en de lever.

Roken en de lever

Hoewel sigarettenrook niet rechtstreeks in contact komen met de lever, ofwel indirect invloed op de lever. De chemische stoffen in sigarettenrook uiteindelijk hun weg naar de lever. Deze chemicaliën veroorzaken oxidatieve stress op de lever, wat leidt tot schade aan de levercellen en fibrose.

Oxidatieve stress is betrokken bij de rijping van alle organen van het lichaam. Oxidatie produceert vrije radicalen die de cellen van het lichaam beschadigen. Fibrose is de ontwikkeling van overtollig weefsel tijdens poging het lichaam bij repareren van een orgaan of weefsel. Dit is vergelijkbaar met littekenweefsel en kan afbreuk doen aan de lever.

De chemische stoffen die aanwezig zijn in sigarettenrook zijn te voorkomen dat de lever van de uitvoering van zijn belangrijkste functie. Na verloop van tijd, de lever minder efficiënt in het verwijderen van de giftige stoffen uit uw lichaam. Dit kan ook een goede opname van medicijnen die u mogelijk gebruikt voor een bepaalde ziekte te voorkomen. Als u lijdt aan een leverziekte, kan roken de verdere ontwikkeling van deze ziekte te bespoedigen.

The Aftermath

Zelfs als je hebt gerookt zwaar voor vele jaren, zou het nog steeds in uw beste belang om te stoppen. Stoppen met roken kan de schadelijke processen begonnen door sigarettenrook te keren en te voorkomen dat de verdere achteruitgang van je lichaam.