Hoe werkt Roken Oorzaak maagkanker?

Hoe werkt Roken Oorzaak maagkanker?

De Feiten

Een gerapporteerde 22.400 gevallen van maagkanker opgetreden in de Verenigde Staten in 2003 Van deze 12.100 resulteerde in de dood. Roken gerelateerde maagkanker gevallen deed zich voor in 28 procent van de mannen en 14 procent van de vrouwen.

Maagkanker wordt meestal geassocieerd met de groei van een bacterie bekend als Helicobacter pylori. Helicobacter pylori is een kurkentrekker-vormige organisme dat wordt ingebed in de beschermende slijmlaag coating die lijnen de maag. Deze bacterie, eenmaal gerijpt, zich tot een chronische infectie die vaak leidt tot zweren.

Identificatie

Vaak tijden, de eerste indicatie van maagkanker kan brandend maagzuur symptomen die steeds erger worden na verloop van tijd. Bij rokers nicotine is bekend dat de slokdarm klep die is verantwoordelijk voor de zuren in de maag terugstroomt in de slokdarm verzwakken. Zure reflux syndroom is een gevolg van deze klep niet goed werkt.

Nicotine is ook bekend dat galzouten verplaatsen van de dunne darm in de maag. Dit voorval veroorzaakt schade aan de maagwand, en verder verzwakt het vermogen van het orgel aan kankerverwekkende gifstoffen extraheren uit de maagstreek.

Effecten

Rokers die zweer-achtige symptomen lopen een hoog risico op het ontwikkelen van open zweren in het maagslijmvlies. Dit heet een maagzweer. De voortdurende aanwezigheid van nicotine in het systeem verhoogt de kans op overlijden in de gevallen waarin maagzweren aanwezig zijn (Surgeon General rapport, 1989).

Hardnekkige gevoelens van onbehagen in de hogere middenklasse buikstreek kan een doktersbezoek te rechtvaardigen, en vooral als gewichtsverlies en gevoelens van vermoeidheid aanwezig zijn. Andere symptomen te letten op zijn braken na de maaltijd, en ongewoon donkere ontlasting. De aanwezigheid van bloed in braaksel of ontlasting is een andere indicator.

Time Frame

Zoals brandend maagzuur en een gevarieerd digestieve symptomen zelden worden gezien als fatale, vroegtijdige opsporing van maagkanker is een zeldzaamheid. Verslagen blijkt dat gemiddeld slechts 18 procent van de mensen gediagnosticeerd met maagkanker overleven afgelopen 5 jaar vanaf de datum van de diagnose.

Het is altijd het beste om een ‚Äč‚Äčarts te raadplegen als de symptomen aanhouden of intenser geworden.