Hoe werkt Roken Oorzaak Bronchitis?

Bronchitis en Roken

Bronchitis en roken gaan hand in hand. Als u rookt, chemische stoffen in de tabak irriteert het slijmvlies van je luchtwegen. Typische symptomen zijn hoesten, keelpijn, slijm en pijn op de borst. Hoe meer je rookt, hoe slechter deze voorwaarde wordt. Het kan leiden tot chronische bronchitis, ziekte bijna uitsluitend betrekking op rokers.

Giftige Stoffen

Vanwege de zeer giftige ingrediënten binnen roken producten, elk trekje van een sigaret irriteert het lichaam van een roker te beginnen met hun lippen en mond, en eindigt diep in de luchtwegen van hun longen. Slechts een paar van de schadelijke stoffen in sigaretten zijn nicotine, koolmonoxide, teer, grijze amber, benzeen en waterstofcyanide. Al deze chemische stoffen zijn in sigaretten gezet, samen met de tabaksbladeren. Wanneer de sigaret brandt, worden de chemische eigenschappen veranderd, waardoor ze nog meer dodelijk.

Roken en de longen

De luchtweg begint met de mond en reist keel in de luchtpijp, die het begin van de longen. Van daar, de longen beginnen, de vorming van meerdere passages (bronchiën) die hen helpen om uit te breiden en contract. Met elke adem die je neemt, je longen vullen met de broodnodige zuurstof. Roken irriteert het slijmvlies van je luchtpijp en de bronchiën. Wanneer deze passages zijn geïrriteerd door de rook, ze zwellen en ontsteken. De zwelling en ontsteking is een deel van de immuunrespons te helpen genezen. Slijm wordt ook geproduceerd, maar in overvloed. Het slijm eigenlijk verstopping van de bronchiën, waardoor het moeilijker te ademen. Dit is de reden waarom rokers hoesten zo veel. Hun longen werken extra hard om slijm te verdrijven.

Verdere Irritatie

De onophoudelijke verder hoesten irriteert de longen en keel. Veel bronchitis patiënten klagen over-hoest-gerelateerde pijn op de borst, spierspasmen en een zere keel. Omdat ze blijven hoesten, geen verlichting van de cyclus. In weerwil van deze symptomen, en te weten waarom ze de aandoening, de meeste mensen blijven roken.

Smoker's Hoest

Deze hoest wordt aangeduid als "rokershoest." Het wordt bijna uitsluitend gevonden bij rokers, hoewel de mensen blootgesteld aan meeroken ontwikkelen vaak het ook. De hoest is productief. Dit betekent dat de hoest produceert slijm en slijm geherbergd diep in de longen. Smoker's slijm is meestal bruin, geel of groen. De bruine kleur geeft het type residu dat overblijft in de longen wanneer je rookt. Geel en groen slijm geven infectie. Als u een ernstige hoest, er zou bloed in het slijm, ook.

Bovenste luchtwegen Risk

Rokers lopen een groter risico op de bovenste respiratoire virussen en infecties door het slijm opbouw. Het slijm in de luchtwegen is dik en is in staat om val vreemde deeltjes, micro-organismen en bacteriën vrij effectief. Het is eerder als een wetenschappelijk experiment in je longen. Bacteriën en micro-organismen gedijen in vochtige, warme omgevingen, en de longen van een roker zijn perfect voor infecties te vermenigvuldigen. Rokers zijn ook gevoeliger voor astma, bronchitis het maakt het moeilijk om te ademen.