Hoe werkt Roken Affect een foetus?

Hoe werkt Roken Affect een foetus?

Hoe werkt Roken Affect een foetus?

Roken tijdens de zwangerschap is nooit een goed idee, omdat het ernstige gevolgen op het ongeboren kind. De nicotine in sigaretten slagader spasmen. Omdat bloed via deze slagaders naar de placenta wordt verzonden, kunnen deze spasmen de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen die het kind ontvangt verminderen. Als gevolg van voedingsstoffen en zuurstof deficiëntie, het kind vaker een laag geboortegewicht. Sterker nog, vrouwen die roken zwaar zijn twee keer zoveel kans om te bevallen van een baby met een gewicht van minder dan 5 ½ pond. Daarnaast kan roken ook het risico van vroeggeboorte, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals metaal retardatie, hersenverlamming en zelfs de dood. Het goede nieuws is echter dat vrouwen die stoppen met roken door het einde van hun tweede trimester drastisch hun risico op een voortijdige of een laag geboortegewicht van de baby te verminderen.

Complicatie Risico

In aanvulling op vroeggeboorte en een laag geboortegewicht, is roken ook bewezen zwangerschapscomplicaties veroorzaken. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap roken hebben twee keer zoveel kans op zware bloeden tegenkomen tijdens hun bevalling. Dit 'bloeden is meestal een gevolg van placenta abruptio, die optreedt wanneer de placenta scheidt van de baarmoeder voortijdig. Zuurstof en voedingsstoffen van de baby wordt onderbroken als gevolg van deze scheiding, hetgeen kan leiden tot grote problemen bij de moeder en haar kind. Om de risico's voor zowel de patiënten zoveel mogelijk te beperken, zullen de artsen vaak kiezen voor een keizersnede uit te voeren als ze geloven dat de moeder ervaart placenta abruptio.

Effecten van koolmonoxide

De koolmonoxide uit sigarettenrook kan ook schadelijk zijn voor een ongeboren kind. Wanneer een persoon rookt, hij of zij inhaleert koolmonoxide, deze vervangt dan zuurstof en wordt uitgevoerd door de bloedstroom via bloed rode bloedcellen. Hierdoor gaat de foetus geen zuurstof ontvangt en meer rode bloedcellen in een poging om de zuurstoftoevoer te verhogen. Als de foetus maakt te veel rode bloedcellen, echter, zijn bloed is te dik geworden en afgesneden van de bloedtoevoer naar de organen van het ongeboren kind, de dood tot gevolg.

Lange termijn effecten

Hoewel sommige vrouwen die roken kan bevallen van een gezonde baby, als gevolg van de lange termijn effecten van roken, kan de gezondheid van het kind problemen in de toekomst te ontwikkelen. Recente studies tonen aan dat kinderen die werden blootgesteld aan sigaretten tijdens de zwangerschap zijn veel meer kans om te leren van een handicap en hersenafwijkingen ontwikkelen. Dus zelfs als je kind wordt geboren met geen afwijkingen, kunnen toekomstige gezondheidsproblemen optreden.