Hoe werkt Ringworm Kijk op een mens?

Hoe werkt Ringworm Kijk op een mens?

De verschijning van de Ring Worm

Ringworm, die soms wordt genoemd tinea of ​​serpigo, is een schimmelinfectie die verschijnt op de huid. De schimmel veroorzaakt een uitslag op de huid die een verhoogd, rood-bruine uiterlijk dat is meestal hobbelig is. Soms is het midden van de uitslag is lichter van kleur en omringd door rode, schilferige ringen, waardoor het het uiterlijk van een levende worm onder de huid. De uitslag is te vinden op elk gebied van het lichaam, maar het lijkt anders in bepaalde gebieden. Bijvoorbeeld, op de hoofdhuid van de aandoening begint als een klein puistje en zal uitgroeien tot een schilferige kale plek. Als een haar blijft in het besmette gebied, zal het broos worden en breken vaak. Ringworm van de voeten wordt vaak "voetschimmel", en ziet eruit als schaalvergroting, peeling huid, vaak tussen de tenen. Ringworm kan ook invloed hebben op de vingernagels en teennagels, waar het zorgt ervoor dat ze broos, dik en verkleuren. De conditie van de huid valt vaak de liesstreek, en als dat zo is wordt het genoemd "jock itch."

De Verspreiding van Ringworm

De schimmel die ringworm veroorzaakt wordt verspreid door direct en indirect contact. De meeste mensen krijgen ringworm door iemand die het heeft te raken. Anderen krijgen de schimmel van het aanraken van oppervlakken die in contact komen met iemand die ringworm heeft zijn geweest. Gemeenschappelijke oppervlakken die de schimmel verspreid inclusief beddengoed, knuffels, kleding, hoeden, haaraccessoires en een fitnessruimte matten. Ringworm kan ook worden verspreid van geïnfecteerde dieren, en dit kan moeilijk te voorkomen, omdat ringworm op een huisdier onder vacht van het dier kunnen worden verborgen. De uitslag niet onmiddellijk optreedt. Als de schimmel tast de huid, verschijnt 4 tot 10 dagen na contact. Als het aanvallen van de hoofdhuid, verschijnt 10 tot 14 dagen na contact.

De preventie en behandeling van Ringworm

De beste manier om ringworm te voorkomen is om een ​​goede hygiëne te oefenen. U moet uw handen regelmatig te wassen, vooral nadat ze in contact komen met dieren die de besmetting kon dragen. Als je gaat om te douchen in een openbare voorziening, dragen douche schoenen, en te voorkomen dat buiten uw huis te lopen op blote voeten. Als u vermoedt dat u ringworm, contact opnemen met uw arts om de diagnose te bevestigen, vooral als je de rode, schilferige vlekken, want deze kunnen ook andere meer ernstige aandoeningen. Als het ringworm, behandelen aandoening met een anti-schimmel crème. Deze kunnen worden gekocht over de toonbank of via een recept. Liesschimmel of voetschimmel crème mag ringworm ongeacht behandelen wanneer deze op het lichaam weergegeven. Kijk voor een crème die een actief anti-schimmel ingrediënten bevat zoals clotrimazol, miconazol, ketoconazol, of terbinafine.