Hoe werkt nierkanker Start?

Hoe werkt nierkanker Start?

Inleiding

Volgens de American Cancer Society, zijn ongeveer 50.000 mensen gediagnosticeerd met nierkanker in de Verenigde Staten elk jaar. Hoewel de ziekte is zeer dodelijk, zijn er nog een schatting 200.000 overlevenden van de kanker op dit moment nog in leven. Nierkanker komt in drie hoofdvormen, niercelcarcinoom, overgangs-cell carcinoma, en Wilms-tumoren, die vaker worden gezien bij kinderen.

Celgroei

Nierkanker ontstaat wanneer een buiten carcinogeen (kankerverwekkende stof) wordt blootgesteld aan gezonde niercellen. Het carcinogeen richt dan het DNA van de cellen en weefsels verstoort het normale proces van groei en deling. Zodra de cel is aangetast, wordt het beschouwd als kwaadaardig. Het DNA van een kanker getroffen cel veroorzaakt de nier cel beginnen te groeien en splitsen op een snelle en ongecontroleerde tempo. Deze celgroei uiteindelijk uitgroeit tot brokken genoemd tumoren.

Cell Death

Niet alleen kan veranderen carcinogene DNA groeien versneld, kan ook voorkomen oud niercellen uit te sterven. Deze cellen die voorbij hun bloei kan bijdragen tot het aantal cellen waardoor een nier tumor te vormen.

Risicofactoren

De mutatie van niercellen is aangetoond dat gebeuren door twee belangrijke redenen (maar niet noodzakelijk beperkt tot twee). De eerste oorzaak van nierkanker is roken. Volgens de American Cancer Society, kan sigarettenrook maar liefst 43 verschillende kankerverwekkende stoffen bevatten. Chemische stoffen op de werkplek zijn een andere veel voorkomende oorzaak van kanker cel mutatie. Volgens het National Institute of Health, zijn er ongeveer 28 definitief beroepsmatige kankerverwekkende stoffen, 27 waarschijnlijke beroepsmatige kankerverwekkende stoffen, en 113 mogelijke beroepsmatige kankerverwekkende stoffen die momenteel wordt gebruikt op werkplekken in de Verenigde Staten.