Hoe werkt Medical Insurance Werk Bij zowel de man en vrouw hebben dekking door middel van werk?

Hoe werkt Medical Insurance Werk Bij zowel de man en vrouw hebben dekking door middel van werk?

In een samenleving waar een man en vrouw werken vaak buiten het huis, situaties waar beide echtgenoten hun eigen werknemer gesponsorde ziektekostenverzekering zijn niet ongewoon. In veel gevallen kan deze werken een familie voordeel door toegang tot extra dekking indien nodig. Bepaalde procedures bestaan ​​om te bepalen welk beleid primaire dekking zal bieden en een verdubbeling van de uitkeringen te voorkomen.

Primaire dekkingen

In de meeste gevallen, wanneer de echtgenoten hebben een aparte ziektekostenverzekering van een werkgever, hun eigen beleid zal de primaire dekking. Bijvoorbeeld, als een echtgenoot nodig heeft dekking voor een medische aandoening, moet hij de claim door het beleid worden aangeboden door zijn eigen werkgever in plaats van het bedrijf van zijn vrouw te dienen; Echter, indien de vordering wordt afgewezen, kan de man overwegen om dekking door het indienen van een claim onder zijn beleid. Hij kan ook streven naar aanvullende dekking onder het beleid van zijn vrouw als hij een vordering hoger is dan zijn beleid dekking bedragen.

Coördinatie van de voordelen

In veel gevallen, de gezondheid dekking van een individu op het werk breidt de dekking voor haar ten laste, met inbegrip van haar echtgenoot die kan ook zijn eigen dekking voor zichzelf en zijn ten laste. Om herhaling van de dekking in deze situaties te vermijden, collectieve ziektekostenverzekering plannen omvatten meestal een bepaling die bekend staat als "de coördinatie van de voordelen." Eigen beleid elke echtgenoot zal de primaire dekking te bieden, met het beleid van de andere echtgenoot het verstrekken van teveel dekking in overeenstemming met de coördinatie van de voordelen bepaling.

Regel verjaardag

Complicaties kunnen ontstaan ​​wanneer de kinderen een paar worden vermeld als ten laste van het beleid van beide echtgenoten. Om dit probleem op te lossen, de zogenaamde "verjaardag regel" werd opgericht. In wezen, deze regel geldt dat de primaire dekking voor de kinderen wordt geleverd door het beleid van de ouder wiens verjaardag komt eerst in het kalenderjaar. Het beleid van de andere echtgenoot wordt gebruikt om overtollig dekking te bieden of vul dekking gaten indien nodig.

Overwegingen

Terwijl de coördinatie van de voordelen bepalingen toestaan ​​dat gezinnen hun ziektekostenverzekering te maximaliseren, de intentie is niet voor mensen om te profiteren van de ziektekostenverzekering. Coördinatie van voordelen zorgt ervoor dat de verdubbeling van de dekking niet zal optreden dus koppels niet twee keer voor hetzelfde evenement worden betaald. In plaats daarvan, kunnen gezinnen toegang tot extra voordelen die niet beschikbaar zijn via de primaire beleid, dat kan helpen om de kosten voor gezondheidszorg tot een minimum te hebben.