Hoe werkt kunstmatige inseminatie werken?

Doctor Aanbeveling

Kunstmatige inseminatie is vaak de eerste optie voor paren problemen heeft om zwanger te worden. De types van onvruchtbaarheid dat het kan behandelen onder meer gevallen waarin de mannelijke zaadcellen is laag, of het sperma is te zwak om te zwemmen door de baarmoederhals en in de eileider. Het wordt ook aanbevolen voor vrouwen van wie baarmoederhalsslijm is onontvankelijk. In deze gevallen het slijm vijandig het sperma, waardoor ze de toegang tot de baarmoeder. Kunstmatige inseminatie is populair vanwege de lage kans op complicaties bij betrokken. Bepaalde omstandigheden verminderen de kans op succes met kunstmatige inseminatie, zoals ernstige endometriose, beschadigde eileiders, slechte ei of kwaliteit van het sperma en een hogere leeftijd bij vrouwen.

Ovulatie

Voordat kunstmatige inseminatie kan plaatsvinden, de vrouw moet worden ovuleert. Dit is het natuurlijke proces wanneer een eicel vrijkomt uit de eicellen en gaat de eileiders te beginnen naar de baarmoeder reizen. Bij de meeste vrouwen voorkomt dit eenmaal per maand als deel van hun normale menstruele cyclus. Voor sommige vrouwen, artsen raden het gebruik van een drug van de vruchtbaarheid, zoals Clomid, die ervoor zorgt dat meerdere eieren worden vrijgegeven in plaats van de gebruikelijke één ei. De meer eieren vrijkomen tijdens ovulatie, hoe groter de kans dat een bevruchte tijdens kunstmatige inseminatie wordt, maar het kan ook leiden tot meervoudige geboorten, zoals tweelingen, drietallen of meer. Meerlingen verhogen het risico tijdens de zwangerschap voor zowel de moeder als de foetus.

Bevruchting

Zodra de eisprong wordt bevestigd door middel van bloedonderzoek, echografie of ovulatie kits, wordt het sperma verzameld. Om het maximale aantal zaadcellen zorgen in een spermastaal, worden mannen gevraagd zich te onthouden van seks voor maximaal vijf dagen voorafgaand aan de procedure. Omdat het sperma binnen een uur na de zaadlozing moet worden verwerkt, de meeste vruchtbaarheid klinieken bieden een eigen kamer voor het verkrijgen van sperma. Door masturbatie produceert het mannetje een sperma monster. De kliniek wast vervolgens het sperma, het verwijderen van chemische stoffen die ongemak in sommige vrouwen veroorzaken. Nadat men bij kamertemperatuur gedurende een half uur wordt een onschadelijke additief gebruikt vooral door het draaien in een centrifuge om de sterkste zaadcellen te scheiden van het monster. De verwerkte zaadcellen worden vervolgens overgebracht in een catheter, een lange dunne buis. De arts zal de katheter in het lichaam van de vrouw om het sperma te deponeren. Afhankelijk van de procedure kan het sperma worden ingevoerd om de baarmoederhals, de baarmoeder of eileider. Sommige vrouwen melden milde krampen of bloeding als gevolg van de kunstmatige inseminatie. Na de procedure, worden de vrouwen gevraagd om te blijven liggen voor 15 tot 45 minuten, maar dan kunnen ze weer normale activiteiten. Binnen een week proeven moet kunnen bevestigen of bevruchting plaatsvond.