Hoe werkt keelkanker ontwikkelen?

Tekenen en symptomen

Keelkanker kan moeilijk te diagnosticeren op het eerste, omdat de eerste tekenen en symptomen vaag en vergelijkbaar met die van veel andere ziekten. In feite is de vroege waarschuwingssignalen van keelkanker na te bootsen vaak voorkomende aandoeningen, zoals de griep of allergieën. Deze omvatten een zere keel, een aanhoudende hoest, een hese stem, onverklaarbaar gewichtsverlies, moeite met slikken en zelfs ademhalingsproblemen. Op de korte termijn moet deze symptomen je geen zorgen. Echter, als deze symptomen langer dan een paar weken, of als je hoest produceert bloed, moet u uw arts voor het testen zien. Het voortbestaan ​​van deze symptomen zou kunnen zijn vroege tekenen van keelkanker.

Oorzaken en Progression

Keelkanker is een brede term die gebruikt wordt om welke vorm van kanker van de keel of strottenhoofd regio te beschrijven. Volgens de Mayo Clinic meeste keelkanker in de keelholte, de holte die de neus en keel passages verbindt. Dit zijn nasofaryngeale en orofaryngeale kanker. De resterende keelkanker gevallen doen zich in het strottenhoofd, de stippellijn verantwoordelijk voor onze spraak en ademhaling. Deze omvatten glottisch, supraglottische en subglottische kanker. Ongeacht de locatie wordt keelkanker veroorzaakt door mutaties plaveiselcellen, waaruit de bekleding van de keel. Deze cellen mutaties veroorzaken abnormale groei te ontwikkelen. Wanneer gemuteerde cellen vermenigvuldigen in een oncontroleerbare tempo, tumoren ontwikkelen in de keel. Niet alle keelkanker kwaadaardig. Maar zelfs goedaardige tumoren interfereren met slikken, of kan gedeeltelijk blokkeren van de luchtpijp.

Risicofactoren

Hoewel er geen enkele oorzaak van keelkanker, zijn er verschillende dingen die je risico op het kan verhogen. Deze omvatten blootstelling aan asbest, het humaan papillomavirus (HPV) en alcoholmisbruik. Misbruik van tabak, met inbegrip van sigaren, pijpen en het kauwen van tabak, is ook sterk verbonden met keelkanker. Ten slotte kan een gebrek aan antioxidanten in uw dieet het risico van elke vorm van kanker te verhogen, met inbegrip van keelkanker. Antioxidanten zijn te vinden in fruit, groenten en zelfs thee. In Zuid-Amerika en Indonesië, vaak gebruikt stimulerende middelen zoals stuurman en de betelnoot verhogen het risico op keelkanker. Helaas, het vermijden van deze risicofactoren is niet altijd genoeg. Sommige mensen een genetische aanleg voor bepaalde soorten kanker, waaronder keelkanker. Als je een familiegeschiedenis van keelkanker, moet u regelmatig gecontroleerd worden, vooral als u een van deze risicofactoren. Vroege opsporing van keelkanker kan uw kans op het verslaan van het te verbeteren.