Hoe werkt iemand die ADHD Act?

Hoe werkt iemand die ADHD Act?

ADHD Overzicht

Ben je iemand die niet kan lijken om stil te zitten ondervonden, houdt ervan om het middelpunt van de aandacht ten koste van andere mensen, of gewoon niet lijkt te luisteren als je met ze praat? Als dat zo is, deze persoon gewoon zou kunnen lijden aan Attention Deficit Hyperactivity Disorder of ADHD. Sommigen geloven dat ADHD is een aandoening die alleen voorkomt bij kinderen; Dit is onjuist. ADHD is een veel voorkomende aandoening bij kinderen, maar een die kan blijven, vaak over het hoofd gezien, in de volwassenheid. Veel volwassenen zijn gediagnosticeerd met de stoornis, zonder ooit gediagnosticeerd als een kind of het herkennen van symptomen van de ADHD, die kan zijn verontrustend hen hun hele leven.

Medicijnen, voornamelijk van de stimuli, zeer effectief de symptomen van ADHD, zowel bij kinderen als volwassenen. Maar hoe doet iemand die onbehandeld ADHD handelen, en hoe de huidige medicatie hun gedrag aan te passen?

Gedrag van iemand met ADHD

Volgens de gerenommeerde website van de regering voor het NIMH (het National Institute of Mental Health), zijn er drie primaire gedrag vertoond wordt door iemand met ADHD: hyperactiviteit, onoplettendheid en impulsiviteit.

Een kind of volwassene manifesteren hyperactiviteit kan moeilijk stilzitten hebben, hebben racen spraak patronen, en hebben moeite met het doen van taken die ze nodig hebben om stil en rustig te blijven. Iemand handelt uit met hyperactiviteit kan worden gezien als voortdurend "tollen" of rond te rennen, schijnbaar niet in staat om zijn energie te beheersen.

Onoplettendheid is ook gemakkelijk te herkennen in het gedrag van iemand die lijdt aan ADHD. Dit aspect van de stoornis impliceert gebrek aan focus, aanhoudende onvermogen om aandacht te besteden in de klas of op het werk, en constant dagdromen, onder vele anderen. Wanneer je tegenkomt iemand manifesteren onoplettendheid, kunnen ze lijken interesse te verliezen of gewoon niet in staat om u te luisteren wanneer u spreekt met hen.

Iemand met ADHD tonen hun impulsieve kant kan constant ongeduld tonen, maken ongepaste opmerkingen op het verkeerde moment, geld uitgeven zonder na te denken, en vaak onderbreken gesprekken en activiteiten van andere mensen. Ze lijken te willen het "centrum van de aandacht" in een groep, zoals werk of school te zijn, en zijn zeer moeilijk om een ​​constante gesprek met als gevolg vast te houden aan hun impulsieve spreken of het afsnijden van uw zinnen.

Hoe ADHD Behandeling en gedrag

De meest voorkomende medicijnen door artsen voor ADHD voorgeschreven zijn stimulerende middelen, zoals Adderall (gemengde dextroamfetamine), Ritalin (methylfenidaat), Concerta (time-released methylfenidaat), en Vyvanse (lisdexamphetaime, een verlengde afgifte prodrug). Andere medicijnen van de niet-stimulerende soort bestaan; echter is gevonden dat de stimulerende meest effectief. NIMH meldt dat deze medicijnen - hoewel het lijkt misschien vreemd om de gedragingen eerder met stimulerende middelen besproken behandelen - zijn zeer nuttig voor het verminderen van de effecten van hyperactiviteit, onoplettendheid en impulsiviteit voor iemand met ADHD, waardoor ze zich te gedragen in een rustiger, gerichter en attente manier.

Als u of een lid van uw familie lijkt om te handelen in de manieren besproken, kan u of zij heel goed hebben ADHD, en mag spreken met een huisarts om de behandeling te bespreken. Maar het goede nieuws is, ADHD is een behandelbare aandoening, en met de juiste medicatie, iemand die lijdt aan de stoornis zal meer dan waarschijnlijk ervaring een afnemende van hun symptomen, en gevoelig voor "handelen uit" veel minder vaak zal zijn.