Hoe werkt het Werk van het Hart met andere organen om het lichaam gezond te houden?

Introductie

Het hart is het belangrijkste orgaan in het menselijk lichaam. Het hart houdt je in leven en zorgt ervoor dat de andere organen gezond zijn. Het is verantwoordelijk voor het pompen van bloed door de bloedvaten en aderen aan de andere organen in het lichaam bereiken. De organen rekenen op het hart voor haar voortbestaan. Zonder het hart pompt bloed door het lichaam, zou de organen niet kunnen functioneren.

De Longen: pulmonale circulatie

Pulmonale circulatie wordt meestal beschreven als onderdeel van het cardiovasculaire systeem, dat zuurstofarm bloed wegvoert van het hart naar de longen. In ruil daarvoor, de longen leveren zuurstofrijk bloed naar het hart. Met dit proces, zuurstofarme bloed verlaat het rechterdeel van het hart via de longslagaders. Het in de longen, en geoxygeneerde bloed komt via de pulmonaire aders. Van de pulmonaire aders, het bloed beweegt naar het linker atrium, waar het wordt overgedragen aan de linker hartkamer waar het bloed wordt gepompt in de aorta. Het hart en de longen samen veilig, zuurstofrijk bloed naar het lichaam.

Systemische circulatie

Systemische circulatie van het cardiovasculaire systeem levert zuurstofrijk bloed van het hart naar het lichaam. Het geoxygeneerde bloed in het linker atrium waar het wordt overgedragen aan de linkerventrikel. De linker ventrikel pompt het bloed door het lichaam via de aorta. De aorta, de grootste slagader in het lichaam, is het gebied waar het bloed passeert naar het hoofd, armen, handen, borst, benen en voeten. Het geoxygeneerde bloed van het hart transporteert zuurstof en voedingsstoffen naar de organen van het lichaam. Het bloed neemt ook afval uit de organen. Een gezond hart levert organen met de juiste hoeveelheid bloed op de juiste koers. Als het hart is getroffen met de ziekte of letsel, zal de organen van uw lichaam niet genoeg bloed om normaal te werken ontvangen.