Hoe werkt het Insurance Portability in HIPAA Werken met Cobra?

Groep gezondheidsplan van een werkgever biedt werknemers met lage kosten verzekering voordelen die slechts zo lang als werknemer blijft op de baan duren. In een poging om het vermogen van een persoon om de gezondheidszorg dekking te handhaven te beschermen, de federale regering uitgevaardigd HIPAA en COBRA wetten. Deze wetten maken ziektekostenverzekering een "draagbare" recht door het beschermen van de rechten van een persoon om zich te kwalificeren voor de zorgverzekering als groep vanwege de werkgever is niet langer beschikbaar.

HIPAA Bepalingen

Werkgevers die bieden groep gezondheid plannen moeten voldoen aan een reeks van regelgeving van de overheid ontwikkeld om medewerkers te waarborgen hebben toegang tot de beschikbare dekking van de gezondheidszorg opties. Het Health Insurance Portability and Accountability Act van 1996, of HIPAA biedt werknemer bescherming in termen van het hebben van toegang tot een werkgever plannen en onderhouden van de gezondheid dekking wanneer een werkgever plannen eindigt. HIPAA voorschriften beperken het vermogen van een verzekeringsmaatschappij om bepaalde kandidaten te wijten aan reeds bestaande voorwaarden en de algemene gezondheidstoestand te sluiten. HIPAA maakt het ook mogelijk voor mensen in-tussen twee banen om in aanmerking te komen voor de ziektekostenverzekering dekking te handhaven.

Verdienstelijke Dekking

De Geconsolideerde Omnibus Budget Reconciliation Act van 1986 --- ook wel bekend als COBRA --- kunnen werknemers die hun werkgever gezondheid dekking verliezen om in aanmerking voor de verlaagde tarieven door middel van groep dekking van de gezondheidszorg blijven. Onder HIPAA regelgeving, COBRA verzekering in aanmerking komt als een verdienstelijke vorm van ziektekostenverzekering. Met voorafgaande, verdienstelijke verzekering voorkomt verzekeringsmaatschappijen uit het ontkennen van een persoon dekking en beperkt uitsluitingsstrategieƫn periodes toegepast in gevallen waarin een persoon heeft een reeds bestaande aandoening. Sinds HIPAA definieert COBRA verzekering als verdienstelijke dekking, iemand die geen werk voor een lange periode van tijd kan ook in aanmerking komen voor individuele ziektekostenverzekering zodra zijn COBRA plannen uit loopt.

Draagbaarheid

Onder HIPAA richtlijnen, werknemers vallen onder groep gezondheidsplan van een werkgever ontvangt een certificaat van verdienstelijke dekking bij het verlaten van een baan, mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze eis geldt voor werkgevers die 20 of meer werknemers vallen onder een groep plan, volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Een werknemer in aanmerking komt voor een certificaat voorzien van een beƫindiging --- vrijwillig of onvrijwillig --- is niet te wijten aan grove schuld. Het certificaat van verdienstelijke dekking vertegenwoordigt HIPAA's "portabiliteit" aspect en maakt een persoon om zich te kwalificeren voor de COBRA dekking van de gezondheidszorg.

Speciale Inschrijvingen

Speciale periodes inschrijving zijn beschikbaar voor mensen die niet tot de groep gezondheidsplan van een werkgever kiezen toetreden. Iemand kan ervoor kiezen om dit te doen in de gevallen waarin de gezondheid dekking van een echtgenoot is beschikbaar. In het geval dat de dekking van de echtgenoot eindigt, de persoon heeft nog steeds de mogelijkheid om plannen van hun werkgever te sluiten zonder te wachten op de geplande open inschrijving periode. Een persoon die dekking in het kader van een echtgenoot COBRA verzekering ontvangt u ook gebruik maken van de bijzondere inschrijving optie te maken zodra ze uitgeput het beschikbaar via COBRA voordelen. De draagbaarheid bepalingen beschikbaar onder HIPAA wetten zijn wat maakt het mogelijk voor mensen om te profiteren van speciale inschrijving periodes.