Hoe werkt Heart Disease Oorzaak dood?

Hoe werkt Heart Disease Oorzaak dood?

Coronaire hartziekte (CHD)

De term hart-en vaatziekten omvat een breed scala van hartaandoeningen. De meest voorkomende daarvan is coronaire hartziekte, en dit is het hart ziekte die de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten. CHD kan leiden tot twee hoofdtypen van hartaandoeningen die de dood tot gevolg: hartaanvallen en hartfalen.

CHD komt veel voor bij mensen die lijden aan hart-en vaatziekten. Het wordt veroorzaakt door de opbouw van plaque (vetstoffen) in de kransslagaders, die de leveranciers van bloed naar het hart zijn. Deze slagaders versmald of zelfs verstopt, vertragen of volledig stoppen van de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart, waardoor een hartaanval of hartfalen en mogelijk de dood.

Heart Attacks

Hart aanvallen optreden wanneer de bloed- en zuurstoftoevoer naar het hart wordt vertraagd of gestopt als gevolg van geblokkeerde slagaders. Dit veroorzaakt dat de cellen in het hart te sterven. Hoe meer het hart gaat zonder bloed, worden de zwakkere het wordt en hoe meer cellen beschadigd. De beschadigde cellen kan leiden tot het hart te onregelmatig of zelfs verslaan om helemaal te stoppen, wat meestal resulteert in de dood als niet onmiddellijk wordt behandeld.

Hartverlamming

Hartfalen soms chronische of congestief hartfalen, verwijst naar het feit dat het hart is te zwak om voldoende bloed te pompen om zuurstof naar het andere lichaamsorganen. Het hart werkt, maar het is niet genoeg werkt goed. Meestal is hartfalen resultaat van een zwak hart door CHD, maar in zeldzame gevallen kan het aangeboren of zich in de baarmoeder. Het kan ook worden veroorzaakt door ernstige ziekten. De enige remedie voor hartfalen is een harttransplantatie. Als een transplantatie geen optie, kan een patiƫnt overlijden.