Hoe werkt een Wart Vorm?

Hoe werkt een Wart Vorm?

Wratten op een fysiek niveau

Wratten worden veroorzaakt door het humaan papollomavirus (HPV). Het virus infecteert de huid en slijmvliezen bij mensen. Er zijn veel verschillende virussen HPV en niet allemaal wratten maar de HPV virussen die kan veroorzaken gewone wratten, plantaire wratten, platte wratten en anogentital wratten. Wratten worden verhoogd oppervlak op de huid die cirkelvormig kan zijn of ovaal van vorm die lijkt op een stevige blister of een bloemkool. Ze kunnen donker, licht of zwart van kleur. Wratten geen ongemak behalve wanneer druk wordt uitgeoefend op hen vormen. Voor de meeste mensen voorkomende wratten zijn pijnlijk en hebben een negatieve sociale stigma, waardoor ze de behandeling te zoeken. De HPV infectie die leidt tot genitale wratten anderzijds kan leiden tot een precancerous conditie en derhalve moet worden behandeld. HPV-virus de gewone wrat is zeer besmettelijk gemakkelijk verspreid door lichamelijk contact van een besmet oppervlak. U kunt het virus samentrekken door het hanteren van een handdoek die een besmette persoon behandeld.

Wratten op cellulair niveau

Om te begrijpen hoe de wratten worden gevormd moet je de levenscyclus van het HPV-virus kennen. De gemeenschappelijke wratten HPV-virus infecteert het epitheel (buitenste huidcellen) door middel van micro-schaafwonden of zeer kleine sneden of krassen op je handen, voeten en vingers. Genitale wratten worden verspreid op dezelfde manier, maar via seksueel contact. Nadat het virus het weefsel zijn genoom of genetisch materiaal wordt getransporteerd naar de kern van de keratinocyten (een cel gevonden op de buitenste lagen van de huid) waar het begint zichzelf kopieert met een snelheid van 10 tot 200 virale genomen per cel. Gastheercel begint te verdelen en wordt gedifferentieerd verhogen van het epitheel. Elke nieuwe keratinocyt gemaakt bevat genetisch materiaal van het virus. Dit wordt beschouwd als een actieve infectie. De atypische vermenigvuldiging veroorzaakt een verhoogde bult van de bekende wrat morfologie. Het kan weken, maanden of zelfs jaren duren voordat de laesies van gezwellen worden gedetecteerd waardoor het moeilijk om de bron van een infectie op te sporen. Zodra de wrat uw systeem niet kan worden verwijderd is getreden, kan het sluimerend in je lichaam lag al jaren voordat ze weer actief. Sommige wratten kunnen verschijnen wanneer uw immuunsysteem wordt onderdrukt tijdens de zwangerschap, stress of ziekte.

Behandeling Opties

Als je eenmaal besmet bent met HPV is er geen behandeling om zich te ontdoen van het virus, zal het virus blijft in je leven. Er zijn echter verschillende beschikbare behandelingsmogelijkheden voor het verwijderen van de effecten van het virus: de wratten. Het type behandeling gekozen afhankelijk van de grootte, locatie, kosten, het aantal wratten en bijwerkingen. Er is cryotherapie (het bevriezen van de wrat), keratolysis (het verwijderen van de dode buitenste laag van de huid), elektrocauterisatie (afbranden van de wrat met behulp van een elektrische stroom) en lasertherapie. Sommige behandelingen gebruiken een combinatie van twee of meer technieken. Er zijn ook veel verschillende huismiddeltjes die blijken effectief voor het wegwerken van de gemeenschappelijke wratten, zoals het gebruik van een dun plakje aardappel, of met behulp van azijn, of een bananenschil te zijn, maar net als bij de meer main stream methoden die u kan niet garanderen dat de wrat niet zal terugkeren.