Hoe werkt een Wart Happen?

Aanbestedende HPV

Wratten zijn lelijke bobbels op het oppervlak van de huid veroorzaakt door een virale infectie zogenaamde Human Papilloma Virus of HPV. Er zijn meer dan 100 bekende types van deze zeer besmettelijke virus. Eenmaal gecontracteerd, HPV huidcellen binnenvallen en hen snel vermenigvuldigen, waardoor de wrat dat op de plaats van de infectie weergegeven. Omdat het virus kan worden gevonden in de omgeving, is het niet moeilijk te contracteren, noch is het een herkenbare situatie.

Verspreiding van het virus

Om contract HPV, moet men eerst in direct contact met het virus. Niet alleen kan worden aangegaan door persoon-tot-persoon contact, maar kan ook worden verspreid door een object die onlangs door iemand met het virus gebruikt raken. Een actie zo eenvoudig als handen schudden of met behulp van een handdoek van iemand anders kan verspreiden van het virus.

De huid te beschadigen

Vreemd genoeg, zal HPV gemakkelijker optreden als de huid beschadigd is op een bepaalde manier. Mensen die hun nagels bijten of plukken op losse velletjes of korstjes hebben meer kans op te halen van het virus. In feite, een favoriete plek voor een wrat te vormen is op een snijwond of schram, een plaats die is warm en vochtig.

Verspreiden Wratten naar andere delen

Het is niet ongewoon voor wratten te verspreiden naar andere delen van het lichaam. Alvorens de behandeling, zal de oude wratten het virus uitscheiden op de omliggende huid. Aangezien het onopgemerkt blijft, het virus heeft de tijd om nieuwe wratten op nieuwe plaatsen te ontwikkelen.