Hoe werkt een traag werkende schildklier invloed op de vruchtbaarheid?

Hoe werkt een traag werkende schildklier invloed op de vruchtbaarheid?

Schildklier Functies

De hypothalmus in de hersenen releases schildklier releasing hormone (TRH). Deze actie leidt tot de hypofyse in de hersenen schildklier stimulerend hormoon genereren (TSH). TSH werkt op de schildklier daarvoor twee schildklierhormonen maken: T4 en T3. Deze hormonen spelen een rol in processen van het lichaam om energie te produceren en gezondheid.

Effecten van een traag werkende schildklier

Zonder voldoende schildklierhormoon, het lichaam begint te vertragen het tempo van haar processen. Een traag werkende schildklier, die bekend staat als hypothyreoïdie, resulteert in een "run down" gevoel. Velen met deze aandoening ervaren vermoeidheid, intolerantie voor koude, droge huid, gewichtstoename, obstipatie, zwaarder dan een normale menstruatie en een grotere ernst van premenstrueel syndroom symptomen en depressie.

Vrouwelijke vruchtbaarheid Effecten

Als de schildklier niet genoeg hormonen te produceren, heeft de eisprong niet regelmatig voordoen. Underactive schildklierfunctie stimuleert een toename in de hoeveelheid TRH vrijgegeven aan de hypofyse. Dit verhoogt de hoeveelheid TSH in het lichaam, maar het geeft ook de hypofyse prolactine secretie. Luteïniserend hormoon (LH) en follikelstimulerend hormoon (FSH) zijn reproductieve (geslacht) hormonen die kenmerkend vertellen eierstokken wanneer een eisprong, maar een toename van prolactine interfereert met deze hormonen. De eierstok dan niet een ei los. Vrouwen met een traag werkende schildklieren nog menstrueren, en misschien zwaarder dan normale periodes hebben, maar ze niet produceren een ei te worden bevrucht door het sperma.

Mannelijke vruchtbaarheid Effecten

Slechts 1 procent van de mannen hebben vruchtbaarheidsproblemen als gevolg van een traag werkende schildklier. Zonder voldoende schildklierhormoon wordt geproduceerd in seks afneemt. Zoals bij vrouwen, lage schildklierhormonen verlagen de hoeveelheid geslachtshormonen geproduceerd door het lichaam. Deze bijdragen aan de productie van zowel sperma en testosteron. Voor mannen, lage niveaus van deze hormonen van een traag werkende schildklier leiden tot lage kwaliteit sperma.