Hoe werkt een stoma werken?

Hoe werkt een stoma werken?

Introductie

Volgens het Center for Disease Control, colorectale kanker is een van de meest gediagnosticeerde kanker in de Verenigde Staten. Ongeveer 100.000 mensen gediagnosticeerd met colorectale kanker elk jaar, en ongeveer hetzelfde aantal mensen van de ziekte passen. Wanneer kanker van de dikke darm of het rectum wordt vermoed, een van de eerste procedures dat gebeurt heet een colonoscopie. Hierdoor kan de medische professional om de dikke darm op verdachte of gezwellen doorzoeken. Als sommige worden gevonden, kan een stoma worden uitgevoerd. Na de operatie, een zak worden ingebracht genoemd stoma.

Colostomie

Een colostomie is een operatie die deel van de dikke darm hecht aan een buikwand. Wanneer een deel van het colon is verwijderd of als een deel van de colon tijdelijk is uitgeschakeld vanwege een operatie, een stoma wordt gewaarborgd dat de nog uit het lichaam kunnen worden verwijderd. Dit wordt gedaan door chirurgisch invoeren van het lichaam en het omleiden colon een stoma in de buikwand.

Stoma

Een stoma is een chirurgische gat dat is gemaakt in de buikwand. Het colon operatief gerouteerd naar de stoma om ontlasting het lichaam verlaten terwijl de buik. De stoma toelaat plaatsvinden zonder dat infectie van het lichaam door contact met de ontlasting. Echter, infectie soms nog steeds optreden. Zodra de uitwerpselen het lichaam verlaat, wordt opgevangen in een stoma.

Colostomyzak

De stoma (bekend als een ostomiezak, zoals het wordt gebruikt voor een stoma procedure) werkt door het vangen van de ontlasting te houden totdat de zak kan worden verwijderd en vervangen. De stoma maakt die herstellen van een operatie van de dikke darm kunnen een half normaal leven. De tas is als een zakje, en kan onder de kleding worden verborgen. Zodra de zak vol is, worden de uitwerpselen geleegd, en de zak vervangen.