Hoe werkt een puistje Vorm?

Hoe werkt een puistje Vorm?

Wanneer een puistje begint

Een puistje kan vormen voor twee of drie weken voordat je zelfs weten dat het bestaat, want het vormt diep onder de huid in de talgklier onder de haarfollikel.

De poriën gaan verstoppen

Acne begint wanneer het lichaam produceert teveel androgeen hormonen die ervoor zorgen dat de talgklieren om overtollig talg te maken. Talg normaal wordt geproduceerd om te beschermen en houden de huid zacht, maar een teveel aan talg kan problematisch zijn. Het is gebruikelijk dat dit gebeurt tijdens de puberteit, zwangerschap of de menstruele cyclus, maar het kan op andere momenten. Het teveel aan talg samen met dode huidcellen stekkers de haarfollikel. Iedereen kan acne krijgen, maar vrouwen en jongens en meisjes in de puberteit krijgen vaker.

Bacteriën begint te vormen

Ongewenste bacteriën beginnen te vormen in de talgklieren, omdat de haarfollikel wordt geblokkeerd door haar, dode huidcellen en overtollig talg en kan niet uitscheiden. Pus bouwt op als de besmetting groeit. Dit zal het lichaam reageren door het aanvallen van de bacteriën witte bloedcellen. Dit veroorzaakt roodheid, ontsteking en soms pijn. Het is op dit punt dat we ons bewust worden van het puistje. We zien de ontsteking dan de verstopte poriën.

Het puistje groeit

Zonder behandeling kan een puist blijven vormen over de huid en stuur bacteriën omringende weefsels, die een papule. Dit kan veranderen in een puist, dat in wezen een cyste. Een poging om een ​​puistje kan ook dwingen het in het naburige weefsels pop, dus het is niet aan te raden.

Het puistje is genezen

Uiteindelijk te wijten aan de tijd, het reinigen, de huid of het toepassen van medicatie, het haarzakje releases de klomp en de dode huidcellen, bacteriën en talg morsen van het puistje. De rode bloedcellen kan ook leiden tot de pimple krimpen en drogen zonder ooit uitscheiden een of veel talg en zonder enige litteken of schade aan de huid.