Hoe werkt een hormonaal onevenwicht veroorzaken haaruitval bij vrouwen?

Hoe werkt een hormonaal onevenwicht veroorzaken haaruitval bij vrouwen?

Bijdragende factoren

Een willekeurig aantal factoren kan een vrouw om een ​​hormonale disbalans, waaronder dieet, stress, een zittend leven, de pil en de lage progesteron niveaus ervaren veroorzaken, volgens
Safemenopausesolutions.com. Als je hormonen misgaat, kan je haar uit te vallen.
Safemenopausesolutions.com wijst erop dat een vrouw kan zijn met regelmatige menstruatie maar niet ovuleren en dit kan te wijten zijn aan stress. Het heet een anovulatoire menstruele cyclus wanneer ovulatie niet voorkomt. Wanneer een vrouw niet ovuleren, progesteron, een hormoon dat wordt geproduceerd door de eierstokken, wordt niet geproduceerd en de niveaus vervolgens beginnen te dalen.
Wanneer progesteron niveaus te laag zijn, een vrouw begint te humeurig voelen omdat haar hormonen zijn in de war. Het is op dit punt dat ze misschien merken ze is vergieten haar in een hoog tempo.

Progesteron en oestrogeen

Wanneer het progesteron gehalte te laag en de oestrogeen (een ander hormoon) te hoog zijn, dit is hyperestrogen of oestrogeen dominantie genoemd. Vrouwen met deze aandoening zijn geneigd depressief en vermoeid te zijn. Zij kunnen een lage seksuele drift en een onvermogen om te gaan met stress ervaren. Ongewenst gezichtshaar kan verschijnen, hoewel het haar op het hoofd van de vrouw kan worden vallen.

Zwangerschap en Bevalling

Zwangerschap en bevalling, die het hormonale evenwicht van een vrouw te veranderen, kan leiden tot haaruitval, volgens Healthscout.com. Wanneer een vrouw zwanger is, doet haar haar niet uitvalt zoals het normaal doet. Een persoon verliest over het algemeen 50 tot 100 haren per dag, maar dit gebeurt niet tijdens de zwangerschap. Dat is de reden waarom vrouwen vaak prachtig vol haar tijdens de zwangerschap: ze hebben meer haar dan normaal. Na de bevalling, haar gaat in de rustfase van het haar cyclus. Het vergieten van haar begint ongeveer 90 dagen na de bevalling en het maakt voor de verloren tijd. Een aanzienlijk bedrag kunnen uitvallen; Echter, dit is niet een permanente toestand dus niet in paniek raken.

DHT

Als een vrouw hoge niveaus van testosteron (het mannelijke hormoon), kan dit resulteren in het verlies of dunner worden van haar volgens Menopausehysterectomy.com. Naast haaruitval, kan een vrouw die te veel testosteron merkt dat haar menstruatie abnormaal zijn. Ze kunnen verhoogde lichaams- en gezichtsbeharing en ervaring acne, vergroting van de clitoris en de afscheidingen van de borst te ontwikkelen. De testosteron in het lichaam van deze vrouwen is het converteren naar DHT of dihydrotestosteron, tegen een hoger tarief dan het zou moeten zijn en is het creëren van deze problemen. DHT is het mannelijke hormoon dat wordt aangenomen dat het resulteert in haaruitval.

Menopauze

Tijdens de menopauze, een vrouw oestrogeen niveaus dalen. Eerder in haar leven, de oestrogeen en DHT niveaus in evenwicht. Echter, wanneer dit evenwicht wordt veranderd tijdens de menopauze en haar oestrogeen aanbod schaars terwijl haar DHT aanbod overvloedig, dit kan leiden tot haaruitval.