Hoe werkt een Hoofdpijn ontwikkelen?

Vormen van hoofdpijn

Hoofdpijn, kunnen uit een verscheidenheid van oorzaken. Stress, voeding, roken, blootstelling aan chemische dampen of organische verontreinigingen, vermoeide ogen, congestie als gevolg van verkoudheid of allergie├źn, hormonale veranderingen, medicijnen, verwondingen, bepaalde aandoeningen en ziekten, en zelfs seks kan hoofdpijn veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn omvatten 1) migraine en clusterhoofdpijn, die vasculaire hoofdpijnen dat de verwijding van bloedvaten omvatten in het hoofd zijn, 2) spanningshoofdpijn, die spiersamentrekkingen, 3) sinus hoofdpijn, die worden veroorzaakt door betrekken sinus congestie, en 4) uitdroging hoofdpijn, zoals die veroorzaakt door reacties aan drugs of alcohol. Maar deze lijst is verre van compleet.

Wat gebeurt er?

In de meeste gevallen, als je hoofdpijn krijgt, is de pijn in de zenuwen die aan de spieren en bloedvaten van het hoofd. Iets irriteert de zenuwen, of het nu ontsteking, de samentrekking van de spieren, of irriterende stoffen van wat voedsel of geneesmiddel u ingenomen.

Het optreden van pijn

Hoofdpijn begint vaak mild. Klassieke migraine kan beginnen met het gevoel van een "aura" en visuele stoornissen binnen een half uur van het starten van de pijn is. Chronische migraine kan tot een milde beginnen als een doffe kloppende pijn. Spanningshoofdpijn kan beginnen als kleine groepen van spanning rond het hoofd en in de nek. Sinus hoofdpijn en uitdroging hoofdpijn kan beginnen met een gevoel van vermoeidheid van de ogen of congestie. In contrast, cluster hoofdpijn, die meestal teisteren mannen, beginnen vaak plotseling en zijn tergend pijnlijk.

De piek van de Pijn

Hoofdpijn verschillen in intensiteit en duur. De altijd-verontrustend "ice cream hoofdpijn", dat de snelle inname van iets kouds te volgen verdwijnen meestal binnen een minuut en zijn zelden erg pijnlijk. Migraine, anderzijds, kan uren, dagen of zelfs weken duren en invaliderende. Hoofdpijn kan optreden on-and-off voor een paar dagen, daarna nooit meer gezien worden tot volgend jaar, of ze kunnen voorkomen met voorspelbare regelmaat in verband met evenementen zoals de menstruele cyclus of het einde van de werkweek. De pijn van hoofdpijn kan scherp zijn, stekend, kloppend, dof, beklemmende, of stampende, en vaak, maar niet altijd, fluctueert in de loop van de hoofdpijn. Mede als gevolg van deze tendens te fluctueren, hoofdpijn gaan vaak onbehandeld totdat ze ernstig worden, als mensen kunnen beslissen om "werken via hen." Maar, zult u het meeste geluk behandeling van een hoofdpijn als je het vroeg te vangen.

Na de Pijn

Veel hoofdpijn rechtsmiddelen ter beschikking van de pijn van de behandeling van hoofdpijn. Pijnstillende medicatie, of over-the-counter of op recept, samen met andere behandelingen kunnen meestal de pijn van een hoofdpijn. Deze "andere behandelingen" meestal aanpak omvat van de oorzaken van de hoofdpijn, wat ze ook mogen zijn. Je zou een spanning hoofdpijn te behandelen, vervolgens, door het verkrijgen van de spieren van het hoofd om te ontspannen, en een sinus hoofdpijn door het elimineren van de sinus congestie. Zodra de pijn begint te verlichten, kan u slaperig of moe voelt en in slaap vallen, waardoor de spieren in het hoofd om volledig te ontspannen. Als je wakker wordt, kan de pijn verdwenen zijn.

Waarschuwing

U dient uw arts in geval contact op met uw hoofdpijn komt plotseling op, is niet typisch voor jou, of is tergend intens.