Hoe werkt een griepprik werkt het?

Elk jaar, ergens tussen 5% en 20% van de Amerikaanse bevolking ziek met het influenza virus, bekend als de griep kan worden. Van degenen die last hebben met de griep, een gemiddelde van rond de 200.000 zijn in het ziekenhuis met complicaties. Kleine kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem zijn vooral een risico voor het ervaren van griep-gerelateerde complicaties, die kunnen bestaan ​​uit de dood in ernstige gevallen. Daarom krijgt een griep vaccinatie kan gunstig zijn om de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Maar wat zit er in een griepprik, hoe werkt een griepprik werk, en precies die worden ingeënt moeten?

De griepprik wordt samengesteld van welke drie stammen van het virus de Centers for Disease Control (CDC) gelooft zal de grootste bedreiging voor de gezondheid van de Amerikanen 'dat jaar zijn. De CDC baseert deze beslissing over welke griepvirussen kwamen het meest voor in China en Australië in het voorgaande jaar. Bij het maken van vaccins worden gekozen virussen inactief gemaakt, of "dood" en gekweekt in kippeneieren. Antibiotica en diverse additieven zoals Triton X-100, formaldehyde, polysorbaat 80, gelatine en thimerosal kunnen ook worden toegevoegd aan het gedode virus behouden en maakt deze effectiever werken. Dan, als het vaccin gereed is, hetzij geïnjecteerd in het lichaam via een schot of geïnhaleerd via een neusspray. De spray nasale vorm van de vaccinatie is voorzien van een verzwakt levend vorm van het virus in plaats van een vermoord één.

Zodra het vaccin is in je, het stimuleert je immuunsysteem te laten denken dat het is besmet met de griep onlangs. Daarom is uw immuunsysteem produceert antilichamen tegen het virus. Deze antilichamen binden aan het virus en het doel voor vernietiging. Dan, wanneer je eigenlijk doen in contact komen met de echte levende virus, je lichaam is bewapend en klaar om te vechten tegen de ziekte voordat het echt begint. Houd er echter rekening mee dat de griepvaccinatie bevat slechts drie stammen van het virus, wanneer er veel meer op de loer in de echte wereld. Als je besmet door een ander griepvirus, waarschijnlijk zal je nog steeds ervaren symptomen en ziek worden. Ook de vaccinatie is niet 100% effectief, en opgemerkt is minder effectief bij ouderen en jonge kinderen.

Momenteel is de CDC adviseert iedereen die te voorkomen dat je de griep worden gevaccineerd met de griepprik. Ook zijn zij van mening schoolgaande kinderen, volwassenen boven de 50, verzorgers van kinderen jonger dan zes maanden oud, en andere gezondheidsproblemen bestaat individuen in de categorie hoog risico, en daarom een ​​dringend beroep op hen om de jaarlijkse griepprik krijgen. Echter, sommige mensen ervoor gekozen om de griepvaccinatie helemaal overslaan vanwege de potentiële ineffectief en de bijwerkingen te zijn. Typische bijwerkingen van de griepprik zijn roodheid en pijn op de injectieplaats, koorts en spierpijn. Levensbedreigende allergische reacties zijn zeldzaam met de griep, maar kan optreden, vooral bij mensen met een ei-allergie. Ook zijn sommige mensen zijn huiverig om een ​​deel van de additieven te injecteren in hun lichaam, zoals formaldehyde, een bekende kankerverwekkende stof, en thimerosal, een kwik derivaat. Het opleiden van jezelf en het maken van een weloverwogen keuze is de beste manier om te beslissen of de griepprik voor u geschikt is.