Hoe werkt een Foot verstuiking Happen?

Hoe werkt een Foot verstuiking Happen?

Hoe werkt een verstuiking voordoen?

Ooit de stap naar een gat in je achtertuin dat je er niet was twee seconden geleden zou gezworen hebben? Plotseling je voet doet deze vreemde wiebelig beweging en je ondergedompeld in de wereld van intense pijn. Iedereen die heeft te maken gehad met een voet verstuiking begrijpt dat er een aantal belangrijke informatie die iedereen zou moeten weten over dit voorkomende vorm van letsel.

Wat is een Foot verstuiking?

Het is gemakkelijk te mengen wordt "sprain" en "stam." Een stam is een blessure aan een pees, spier of ander zacht weefsel dat dat het gevolg is van overmatig gebruik, overstrekken of buitensporig geweld. Een verstuiking is een gedeeltelijke of volledige breuk van een ligament. Een ligament is een taaie, elastische weefsel waarmee botten met elkaar verbinden. Een verstuiking is het meer serieuze van de twee gewonden. Een voet verstuiking heeft de neiging om zich aan te kondigen met scherpe en directe intense pijn. Elke poging tot wandelen zorgt ervoor dat je huiveren in de ellende. Een voet verstuiking treedt op wanneer er een plotselinge en onverwachte draai van de voet. Dit kan gebeuren wanneer u stap in een onstabiele of oneffen ondergrond. Je kan ook een lastige landing van een sprong of misschien heb je iets dat moeilijk te verplaatsen was geschopt. Een verstuiking die wordt veroorzaakt door chronische overbelasting leidt gewoonlijk tot gevoeligheid en stijfheid. Elk van die omstandigheden kan schade aan uw voet veroorzaken.

Hoe ernstig verstuiking?

Krijg een idee van hoe slecht je blessure is. Een eerste graad verstuiking is een milde letsel. Je ligamenten gespannen maar niet genoeg om een ​​daadwerkelijke scheuren veroorzaken. Je mag niet heel veel pijn of ontsteking. Houd er rekening mee dat zelfs een eerste graad verstuiking verhoogt uw risico's van een andere verstuiking. Een tweede graad verstuiking veroorzaakt een gedeeltelijke scheur van het ligament. U zal hebben meestal zwelling en een regenboog assortiment van kleuren op je voet, ook wel bekend als blauwe plekken. Een derde graad verstuiking is de ergste vorm van deze letsels. Het ligament is volledig gescheurd en instant ontsteking meestal gebeurt. De enkel volledig onstabiel en het is onmogelijk om gewicht dragen op. Zodra u last heeft van een voet verstuiking, zal uw arts x-stralen om te bepalen dat je geen botten gebroken. Hij zal uw voet onderzoeken en beoordelen hoe de blessure is ontstaan.

Behandeling van uw Sprain

Behandeling van een voet verstuiking omvat het gebruik van ice packs om de drie tot vier uur voor de eerste paar dagen. Verheffen altijd uw voet zo veel mogelijk. Het faillissement van uw voet met kussens boven het niveau van je hart. Wikkelen van een elastisch verband rond je voet kan helpen om ontstekingen te verlichten. Neem een ​​anti-inflammatoire medicatie zo snel als je kunt. Dit zal helpen met pijn en ontsteking. Probeer nooit te lopen van de pijn. Dit zal alleen maar leiden tot uw symptomen verergeren. Uw arts kan een rehab programma dat zal helpen om je voet te versterken en te minimaliseren pijn en stijfheid suggereren. Wees geduldig na het ondersteunen van dit soort letsel als de meeste van hen een paar weken om te genezen. Een ernstige verwonding aan de voet kan maanden duren om te herstellen.