Hoe werkt een Buffer Solution Work?

Buffer Solution Theorie

Bufferoplossingen bestaan ​​van een evenwicht tussen een zwak zuur en geconjugeerde base van het zuur. Dientengevolge, aan één zijde van de reactie is water en het zwakke zuur en aan de andere kant zijn er waterstofionen en de geconjugeerde base. Omdat dit systeem bij een evenwicht, zal toevoeging van waterstof ionen (zuur) bewerkstelligen dat het evenwicht verschuift naar de vorming van het zwakke zuur bevorderen. Omgekeerd zal toevoeging van hydroxide (een basis die waterstofionen neutraliseren) het evenwicht veroorzaken de productie van extra waterstofionen bevorderen. Het feit dat er een evenwicht dat reageert op veranderende concentratie van waterstofionen in werking verzacht en minimaliseert de effecten van het toevoegen of wegnemen van waterstofionen. Dus buffers zijn handig om een ​​oplossing binnen een bepaald pH-gebied. Gebufferd oplossingen kunnen hun pH zwaaien wild na toevoegen of aftrekken van kleine hoeveelheden waterstof ion; de aanwezigheid van een buffer stabiliseert de pH.

Buffer Oplossingen voor Ogen

Buffer oplossingen voor oogzorg vele doelen dienen. Het oog suruface is zeer delicaat en moet op een bepaalde pH worden gehouden. Bufferoplossingen zijn bruikbaar voor dit doel omdat zij bij een bepaalde pH kan worden toegepast. Bovendien kunnen deze oplossingen steriel gehouden. Een zorgvuldig geregelde pH, iets bufferoplossingen levering, kan de groei van bacteriën en andere materialen in de oplossing te voorkomen.

Buffer Solutions als ogen Behandelingen

Veel oogproblemen gevolg van zure en bijtende stoffen om in contact met het oog. Bufferoplossingen kunnen helpen om het zuur te neutraliseren, waardoor het oog rustgevend. Bovendien kunnen bufferoplossingen veelgevraagde smering voor het oog verschaffen. Dit kan helpen om spoelen schurend materiaal dat kan krassen en het oog op andere wijze beschadigen.