Hoe werkt de ziekte van Parkinson Start?

Hoe werkt de ziekte van Parkinson Start?

De ziekte

De ziekte van Parkinson (PD) is eigenlijk een term voor een hele groep van motorische aandoeningen. Deze voorwaarden worden veroorzaakt door het verlies van hersencellen die dopamine produceren. De meeste mensen die last hebben met de ziekte van Parkinson zijn ouder dan 50 en lijdt aan de vier belangrijkste symptomen: beven in de ledematen, zoals een tremor in de handen of benen (soms het gezicht), stijfheid van de ledematen, trage bewegingen (bradykinesie), en instabiliteit of verstoorde balans. De ziekte vordert in de tijd, hetgeen betekent dat deze symptomen verergeren naarmate de patiënt ouder wordt. Mensen die last hebben met PD kan uiteindelijk hebben moeite met zelfs eenvoudige taken zoals het lopen of praten.
Niemand weet hoe of waarom de ziekte van Parkinson begint. Sommige wetenschappers speculeren dat het wordt veroorzaakt door een combinatie van leeftijd en omgevingsfactoren, terwijl anderen dat erfelijk of een gevolg van een genetische mutatie zijn. Mannen zijn vaker dan vrouwen getroffen.

Vroege symptomen

De ziekte van Parkinson begint meestal rustig. U kan een lichte tremor bericht in je handen, of andere mensen zou kunnen opmerken dat u meer langzaam en voorzichtig bewegen. Deze eerste symptomen zijn zeer subtiel en begint geleidelijk. Ze variëren van persoon tot persoon, dus terwijl een persoon die last hebben met PD zijn knieën trillen als een eerste symptoom zou kunnen opmerken, zou een ander merk dat haar gezicht, kaak en nek voelt zeer stijf. Nog een andere persoon zou duizelig en onevenwichtige voelen voordat er andere symptomen verschijnen. Andere vroege symptomen omgaan met emotionele veranderingen, zoals depressie en slapeloosheid.

Behandeling

Ziekte van Parkinson wordt gewoonlijk behandeld met een geneesmiddel genaamd Levodpa. Levodpa is eigenlijk een natuurlijke stof die in ons lichaam aanwezig is. Bij inslikken in pilvorm, het reizen naar de hersenen en wordt omgezet in dopamine. Levodopa wordt gecombineerd met Sinemet, een geneesmiddel dat de Levodopa voorkomt omzetting in dopamine totdat deze in de hersenen. Terwijl Levodopa werkt zeer goed tijdens de vroege stadia van Parkinson, de effectiviteit ervan neigt af te nemen naarmate de ziekte vordert.