Hoe werkt colorectale kanker te ontwikkelen?

Gaat Tekenen: darmpoliepen

Colorectale kanker betrekking op kanker van de dikke darm. Het rectum is in feite een deel van het colon, waardoor de laatste zes cm van de dikke darm. Opgebouwd uit verschillende lagen van weefsels, colorectale kanker begint in binnenste lagen van de weefsels.

In deze lagen, kleine groepjes van cellen bekend als poliepen ontwikkelen van epitheelcellen van de dikke darm. Er zijn drie soorten poliepen:

• Hyperplastische - Bijna 90 procent van de poliepen worden geclassificeerd als hyperplastische. Dit type is gewoonlijk niet groter dan 0,5 cm in diameter en loopt gewoonlijk een laag risico op het ontwikkelen tot kanker.
• Adenomen - Zeer klein van omvang (minder dan 1 cm in diameter) deze poliepen kunnen op een buis of bloemkool-achtige vorm, genaamd villous nemen. Villous adenomen zijn de meest gevaarlijke, waardoor de meeste sterfgevallen van alle poliepen.
• polyposissyndromen - Dit verwijst naar poliepen die groeien als gevolg van syndromen zoals Gardner syndroom, Turcot syndroom en ziekten Cowden.

Terwijl sommige poliepen zijn gevaarlijker dan anderen, hebben allemaal een kans om kwaadaardig te worden.

Kanker Ontwikkeling

Poliepen meestal ontwikkelen in de dikke darm als goedaardige gezwellen. Deze poliepen kunnen worden verwijderd voordat ze kwaadaardig worden door een screening colonoscopie, welke tests op de aanwezigheid van kanker en dikke darm poliepen of door chirurgische methoden. Een andere vorm van kanker kan vormen in de dikke darm: nonpolypoid laesies, die gezwellen die plat of ingebed in de dikke darm wand zijn zijn. Zoals poliepen, deze laesies beginnen als niet-kanker, kwaadaardig dan kan worden.

Geavanceerde Formulieren

Als poliepen tijdens colonoscopie of chirurgische procedure verwijderd mettertijd kunnen bepaalde poliepen ontwikkelen tot kankercellen. Deze poliepen of geen symptomen, zoals veranderingen in de stoelgang, bloed in de ontlasting, kramp, gas of andere maagpijn veroorzaken. Als kanker poliepen kunnen ontwikkelen, kan de kankercellen groeien en tot in de buitenste lagen van de dikke darm, wat kan resulteren in de meest dodelijke vormen van kanker.