Hoe werkt COBRA Dekking werken?

Hoe werkt COBRA Dekking werken?

Geconsolideerde Omnibus Budget Reconciliation Act (COBRA) ziektekostenverzekering voortzetting dekking is een federaal mandaat genoemde eis op de meeste werkgevers dat dicteert ze blijven ziektekostenverzekering voor vroegere medewerkers bieden voor een langere tijd. De ex-medewerker moet alle premies in verband met de dekking te betalen. Dit geeft medewerkers de tijd om een ​​andere baan te zoeken, en niet verliezen hun ziektekostenverzekering in de tussentijd.

Wat is COBRA?

COBRA werd ondertekend in de wet in 1986. Het vereist de meeste werkgevers om hun voormalige werknemers om hun huidige gezondheidszorg dekking behouden, terwijl ze op zoek naar een nieuwe baan. Het doel van COBRA was om voormalige werknemers tijd te geven om een ​​nieuwe baan te vinden en zich inschrijven voor een nieuwe zorgverzekering plannen zonder dat een dekking kloof in de tussentijd. De werknemer betaalt alle van de premies --- inbegrip van het gedeelte dat door de werkgever gebruikt om te betalen. Hoewel dit maakt de dekking duurder dan wanneer het individu werkzaam was, de premies op een groep gezondheid van plan zijn bijna altijd minder dan die op een individueel plan. Voordat COBRA, de laatste was enige optie van de werknemer om bedekt blijven, terwijl werklozen.

Wie komt in aanmerking?

Werknemers die groep ziektekostenverzekering vóór hun vertrek van een werkgever in aanmerking komen voor COBRA voordelen. Deze mogelijkheid geldt zowel voor het vertrek van de werknemer vrijwillig was of niet. De enige uitzondering is als de werknemer werd beëindigd voor grove fout. Een medewerker komt ook in aanmerking als zijn uren worden teruggebracht tot het punt waar hij niet langer in aanmerking voor collectieve ziektekostenverzekering dekking via zijn werkgever. De in aanmerking komt bedraagt ​​18 maanden na beëindiging of vermindering van uren. Indien de werknemer ander werk vindt en zich inschrijft in een nieuw plan voor de gezondheidszorg voor die tijd, zal COBRA aanmerking te komen eindigen op dat punt.

Wanneer kunt u uitbreiden COBRA?

Het is mogelijk om COBRA dekking uit te breiden wanneer bepaalde kwalificatie gebeurtenissen voordoen. Indien ziektekostenverzekering stopt wegens overlijden van de werknemer, kan de dekking tot de echtgenoot en kinderen ten laste blijven een extra 18 maanden, indien zij in de oorspronkelijke polis waren bedekt. Dit geldt ook als de werknemer en de echtgenoot echtscheiding of het aangaan van een juridische scheiding. Als een kind ten laste van haar afhankelijke status verliest, zal ze ook in aanmerking komen voor een volledige 36 maanden van de dekking.

Wanneer Heeft uw COBRA End?

COBRA dekking eindigt wanneer de werknemer zich inschrijft in een nieuw plan voor de gezondheidszorg of na 18 maanden, afhankelijk van wat eerder is (tenzij een andere kwalificatie evenement als het overlijden van de werknemer plaatsvindt). Als het nieuwe plan is exclusief de werknemer voor reeds bestaande voorwaarden, kan ze haar COBRA dekking te handhaven voor de 18 maanden verstrijken. Als de ex-werknemer is nog steeds werkloos zijn, maar zich inschrijft in een individueel plan, zal de dekking in aanmerking te komen eindigen. Een werknemer moet de premie kosten in verband met het nieuwe plan tegen de COBRA dekking te beslissen welke is financieel voordeliger te blijven beoordelen.