Hoe werkt chemotherapie Effect het lichaam?

Hoe werkt chemotherapie Effect het lichaam?

Over Chemotherapie

Chemotherapie is een vorm van behandeling voor mensen die lijden aan kanker. Chemo is voor iedereen anders gezien de vorm van kanker die betrokken is, de dosering van de straling wordt toegediend, hun gekozen plaats van de behandeling en de plaats waar ze worden behandeld. Zorg en betaalbaarheid variëren van staat tot staat, maar dit artikel zal de basis effecten van chemotherapie op de geest en het lichaam te bedekken.

Killing Cellen

Antikanker behandelingen zoals chemo werden geproduceerd om uitzaaiende kankercellen te doden. Terwijl chemo doet precies dat, het doodt ook normale, gezonde cellen. Chemotherapie doelen snelgroeiende cellen simpelweg omdat kanker groeit snel. De chemotherapie valt per ongeluk ook andere snelgroeiende cellen zoals maag-darmkanaal, bloedcellen, geslachtscellen, en de haarfollikels. Het kan ook van invloed op de vitale organen zoals het hart, de longen, nieren, zenuwen, zenuwstelsel, blaas en longen.

Zenuwen en spieren

Zenuw en spier effecten zijn allemaal verschillend ervaren afhankelijk van leeftijd, pijndrempel, geslacht en lichaamsgewicht. Enkele veel voorkomende symptomen zijn zwakke spieren, problemen met coördinatie, constipatie, pijnlijke tintelingen in de voeten, het horen van verslechtering, onhandigheid, gevoelloosheid, en duizeligheid.

Nieren en blaas

Soms kan chemo beïnvloeden de blaas en de nieren, de kleur van urineren. Symptomen op te merken zijn: pijnlijk of vaak moeten plassen, koude rillingen met koorts of bloed in de urine.

Vrouw Effecten

Chemotherapie beïnvloedt de maandelijkse cyclus van een vrouw, de eierstokken, de voortplantingsorganen, de menopauze cyclus, en haar vruchtbaarheid. Periodes zal stoppen tijdens chemotherapie en daarna de eierstokken kan moeilijkheden produceren hormonen. Een vrouw kan ook meer vatbaar voor blaas en urinewegen worden. Tijdens en na chemotherapie de vagina weefsel kan droog worden, waardoor het vrijen ongemakkelijk of pijnlijk zonder een externe smeermiddel.

Man Effecten

Chemotherapie heeft langdurige effecten op de vruchtbaarheid en seks bij zowel mannen als vrouwen. Chemotherapie kan chromosomen beschadigen, wat leidt tot aangeboren afwijkingen bij kinderen die geboren zijn na de procedure. Chemotherapie residu kan worden overgedragen via sperma, dus de man die chemotherapie ondergaan, moeten veilig vrijen voor enige tijd na de bestraling stopt. Sommige behandelingen strippen mannen en vrouwen, zowel van de vruchtbaarheid, dus is het handig om met uw arts te praten over wat voor soort therapie je ondergaat.