Hoe werkt Cerebral Palsy Affect the Mind?

Hoe werkt Cerebral Palsy Affect the Mind?

De hersenen in Cerebral Palsy

Cerebrale parese wordt veroorzaakt door schade aan de hersenen in de baarmoeder, tijdens de bevalling of tijdens de vroege kinderjaren. De motor control centers van de hersenen worden beïnvloed door deze schade, waardoor bewegingsstoornissen en een tal van andere mogelijke problemen. Hoewel de ziekte een niet-progressieve, botten en gewrichten zoals artritis en osteoporose zijn gemeenschappelijk.

De grote hersenen is de grootste van de vijf delen van de hersenen, en het controleert niet alleen beweging, maar zintuiglijke waarneming, geheugen, leren, taal en communicatie. Afhankelijk van de locatie en de ernst van de schade, kunnen patiënten met een hersenverlamming hebben veel verschillende klachten met betrekking tot een van deze faculteiten.

Lichamelijke beperkingen

Spastische cerebrale parese, het meest voorkomende type, veroorzaakt schade aan de motorische cortex. Dit deel van de hersenen controleert beweging, en als zodanig, patiënten spastische cerebrale parese waarschijnlijk aanvallen hebben.

Cerebrale parese kan ook leiden tot diverse zintuiglijke waarneming stoornissen. Cerebrale parese patiënten kunnen problemen herkennen van verschillende texturen en gevoel aanraking of pijn hebben. Zij kunnen ook problemen hebben met visuele en auditieve integratie. Dit is niet hetzelfde als het hebben van visie of gehoorproblemen. In plaats daarvan, het is een probleem in de woorden associëren met voorwerpen die ze zien, of wat betekent dat met woorden die ze horen.

Problemen met het geheugen, leren en psychische gezondheid

Het is belangrijk op te merken dat een derde van de cerebrale parese patiënten hebben geen verstandelijke beperking. Van de overige twee derde, zijn een derde mild verminderde, (IQ 69-55), en een derde zijn matig tot ernstig gestoord.

Problemen met visuele en auditieve integratie, zoals hierboven beschreven, kan uiteraard een aanzienlijke invloed op het leren hebben. Blootstelling aan muziek is gedacht om te helpen met auditieve integratie.

Cerebrale parese patiënten hebben meer kans dan de typische kinderen lijden aan Attention Deficit Hyperactivity Disorder. ADHD wordt gekenmerkt door onoplettendheid, hyperactiviteit, impulsiviteit of een combinatie van de drie.

Cerebrale parese patiënten zijn ook een verhoogd risico op depressie. Het is onduidelijk of dit het gevolg kan zijn van de hersenbeschadiging zelf, of door de strijd hersenverlamming patiënt en bewust.