Hoe werkt artritis ontwikkelen?

Hoe werkt artritis ontwikkelen?

Over Artritis

Artritis is een progressieve aandoening die ontsteking en beschadiging veroorzaakt aan de gewrichten van het lichaam. Hoewel het kan gevolgen hebben voor mensen van elke leeftijd, is het vaker later in het leven gezien, en is de belangrijkste oorzaak van invaliditeit bij mensen boven de leeftijd van 55 jaar.

Hoewel alle vormen van artritis hebben gewrichtspijn en stijfheid, variëren de oorzaken afhankelijk van de specifieke vorm van artritis.

Artrose

Primaire artrose wordt veroorzaakt door verlaagd watergehalte in het kraakbeen van een gewricht. Het kraakbeen minder veerkrachtig als gevolg van het verlies van water en collageenvezels in het kraakbeen waarschijnlijk gedegenereerd omdat dit. Afbraak van collageen vezels kan gewrichtsontsteking en hielspoor veroorzaken. Primaire artrose wordt vaak gezien bij oudere mensen, maar jongeren kunnen worden getroffen met het als goed.

Secundaire artrose is het resultaat van een andere medische aandoening die waaraan de patiënt lijdt. Deze voorwaarden kunnen zijn obesitas, diabetes, inflammatoire ziekte, verwonding en zwangerschap. Symptomen zijn dezelfde als die bij primaire artrose. Behandeling van de onderliggende aandoening kunnen de symptomen te verlichten en te stoppen verdere degeneratie, al bestaande schade niet kan worden teruggedraaid.

Reumatoïde Artritis

Reumatoïde artritis is een chronische auto-immuunziekte. Hoewel de oorzaak niet volledig begrepen, blijkt dat lymfocyten van het lichaam abnormaal reageert, waardoor overgevoeligheid waardoor ontsteking. Hoewel er een genetische aanleg voor de ziekte geassocieerd met een specifieke lymfocyt (T-cel) eiwit niet al die met de aanleg beïnvloed. Een schijnbaar oorzakelijk verband is vastgesteld met het roken van sigaretten, en peer-reviewed studies tonen een verband tussen de ziekte en de herpesvirussen Epstein-Barr en Herpes Virus 6.

Reumatoïde artritis begint in het synoviale membraan, welke lijnen de gewrichten en peesscheden. Deze chronische ontsteking leidt tot afbraak van de gezamenlijke oppervlakte en de pezen, waardoor de stijfheid en het uiteindelijke verlies van functie en misvorming. Als systemische ziekte, worden meerdere gewrichten bijna altijd beïnvloed, meestal de kleine gewrichten van de handen, wervelkolom en voeten. Patiënten die lijden aan reumatoïde artritis zijn ook gevoelig voor andere medische problemen als gevolg van ontsteking, zoals fibrose van de longen, atherosclerose en nier amyloïdose.

Septische artritis

Septische artritis wordt veroorzaakt door infectie. Bacteriën de bloedsomloop door een snee in de huid of van de aangrenzende zachte weefsels of bot, infecteren de synoviale membraan. "Stafylokok," "streptokokken" en gonokokken bacteriën zijn vaak voorkomende oorzaken van septische artritis, maar E. coli, salmonella en tuberculose zijn ook mogelijk boosdoeners. Septische arthritis normaal infecteert slechts een gewricht, en behandeld met IV antibiotica en aspiratie van de geïnfecteerde gewrichtsvocht. Een snelle diagnose en een goede algemene gezondheid vaak zorgen voor een volledige genezing met een passende behandeling.